Haberler

KYK yüksek lisans bursu ne kadar, kaç TL oldu? KYK yüksek lisans bursuna zam mı geldi?

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye'de gerçekleştirildi. 2 saat 30 dakika süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kredi ve burs miktarını yükselttiklerini açıkladı. Peki, KYK yüksek lisans bursu ne kadar, kaç TL oldu? KYK yüksek lisans bursuna zam mı geldi?

KYK yüksek lisans bursu ne kadar oldu? Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye'de gerçekleştirildi. 2 saat 30 dakika süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kredi ve burs miktarını yükselttiklerini açıkladı. Peki, KYK yüksek lisans bursu ne kadar, kaç TL oldu? KYK yüksek lisans bursuna zam mı geldi? Detaylar...

KYK YÜKSEK LİSANS BURSU NE KADAR, KAÇ TL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kredi ve burs miktarını lisans öğrencileri için 2000 liraya, yüksek lisans öğrencileri içinse 4000 liraya yükseltiyoruz." açıklamasında bulundu.

Yeni KYK burs miktarları şu şekilde oldu:

  • Lisans öğrencileri için: 2.000 TL
  • Yüksek lisans öğrencileri için: 4.000 TL
  • Doktora öğrencileri için 6.000 TL

KYK yüksek lisans bursu ne kadar, kaç TL oldu? KY yüksek lisans bursuna zam mı geldi?

YENİ KREDİ-BURS MİKTARLARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Üniversite öğrencilerine müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kredi ve burs miktarlarını duyurdu.

LİSANS 2 BİN, YÜKSEK LİSANS 4 BİN, DOKTORA 6 BİN LİRA OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan kredi veya burs alan 1 milyon 600 bin öğrencimize, önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz rakamı açıklıyorum. Evet, 2024 yılı kredi-burs rakamını; Lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya… Yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkartıyoruz. Yeni kredi ve burs miktarlarının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"GENÇLERİMİZ İÇİN HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇMIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteği ile ücretsiz "10 CİGABAYT"lık internet sözümüzü geçen hafta yerine getirdik. Gençlerimizin, kendilerini en iyi, en donanımlı şekilde yetiştirebilmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçmıyoruz.

"27 MİLYAR LİRALIK BORCU SİLDİK"

Göreve geldiğimizde yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi-burs miktarı 45 liraydı. Biz bu rakamı 27 kat artışla 2023 yılı itibariyle lisansta 1.250 liraya, yüksek lisansta 2 bin 500 liraya, doktora da 3 bin 750 liraya çıkardık. Ayrıca kredi almış öğrencilerimizin geri ödemelerindeki TEFE-TÜFE oranlı güncellemeleri silerek, yalnızca ana paranın ödemesini temin ettik. Bu şekilde 3,3 milyon öğrencimizin, toplam 27 milyar liralık borcunu silmiş olduk.

"950 BİNİ AŞKIN GENCİMİZE YURTLARIMIZDA BARINMA İMKANI SUNUYORUZ"

Şartları taşıyan öğrencilerimizin burs, başvuran her öğrencimizin de kredi imkanından faydalanmasını sağlıyoruz. Aynı şekilde tek bir öğrencimizi dahi açıkta bırakmamak için yurtlarımızın sayısını ve yatak kapasitesini artırdık. Bu sene 950 bini aşkın gencimize yurtlarımızda barınma imkânı sunuyoruz."

Haberler.com / Onur Bayram - Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Kabine Burs Zam Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title