Haberler

Kiriakos Miçotakis kimdir? Yunanistan başbakanı Kiriakos Miçotakis kaç yaşında? Kiriakos Miçotakis biyografisi!

Güncelleme:

Yunanistan başbakanı Kiriakos Miçotakis zaman zaman çıkışları ve yaptığı açıklamalar ile gündem oluyor. Yunan başbakan Kiriakos Miçotakis hakkında merak edilenler haberimizde. Kiriakos Miçotakis kimdir? Kiriakos Miçotakis hayatı ve biyografisi! Yunanistan başbakanı Kiriakos Miçotakis kimdir? merak ediliyor. Peki, Kiriakos Miçotakis kimdir? Yunanistan başbakanı Kiriakos Miçotakis kaç yaşında? Kiriakos Miçotakis biyografisi!

Kiriakos Miçotakis kimdir? Yunanistan başbakanı Kiriakos Miçotakis kaç yaşında? Kiriakos Miçotakis biyografisi!merak ediliyor. Eski Başbakan Konstantinos Miçotakis'in oğlu olan Kiriakos Miçotakis, Yunanistan'ın başbakanı olarak görev yapmaktadır. Yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Kiriakos Miçotakis hakkında merak edilenleri ve hayat hikayesini sizler için kaleme aldık. Kiriakos Miçotakis kimdir? Yunanistan başbakanı Kiriakos Miçotakis kaç yaşında? Kiriakos Miçotakis biyografisi! Detaylar haberimizdedir...

KİRİAKOS MİÇOTAKİS KİMDİR?

Kiriakos Miçotakis (d. 4 Mart 1968), Yunan siyasetçi. Yunanistan'ın eski başbakanlarından Konstandinos Miçotakis'in oğludur. 2004'ten beri milletvekili olan Miçotakis, 2013-2015 arasında idari reform bakanı olarak görev aldı. 2016'da Yeni Demokrasi'nin genel başkanı seçildi ve ana muhalefet partisi lideri konumuna geldi. 2019 Yunanistan genel seçimlerinde partisi birinci sırada yer alarak Yunanistan başbakanı oldu.

içotakis, 1968'de Atina'da dünyaya geldi. Polonya kökenli Mareva Grabovski ile evli olan Miçotakis'in Konstantinos Mitsotakis, Dafni Mitsotakis, Sofia Mitsotaki adında üç çocuğu bulunuyor.Ülkenin eski Başbakanı Konstantinos Miçotakis'in oğlu olan Miçotakis'in kız kardeşi Dora Bakoyannis eski Dışişleri Bakanı ve yeğeni Kostas Bakoyannis ise son yerel seçimlerde Atina Belediye Başkanı seçilmişti.

Kiriakos Miçotakis kimdir? Kiriakos Miçotakis hayatı ve biyografisi! Yunanistan başbakanı Kiriakos Miçotakis kimdir?KİRİAKOS MİÇOTAKİS

Harvard Üniversitesi'nden mezun oldu ve Stanford Üniversitesi'nde de yüksek öğreniminin ardından önemli finans şirketlerinde görev aldı, 2004 ve 2007 seçimlerinde Atina'dan milletvekili seçildi. Antonis Samaras hükümeti döneminde büyük ekonomik kriz sırasında 2013-2015'te İdari Reform Bakanlığı görevini yürütüyordu ve bu dönem 15 bin memurun işten çıkarılması ve başka görevlere atanması sebebiyle yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kiriakos Miçotakis Yunanistan Gündem Güncel Haberler

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel ne konuştu? AK Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklama var

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel ne konuştu? AK Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklama var

Erdoğan-Özel görüşmesi öncesi Bahçeli'den 'Allah bana yeter' paylaşımı

Erdoğan-Özel görüşmesi öncesi Bahçeli'den "Allah bana yeter" paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüştü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title