Haberler

Sergey Brin kimdir? Google kurucularından Sergey Brin serveti ne kadar? Hayatı ve biyografisi...

Sergey Brin, Google şirketini 1998 yılında arkadaşı Larry Page ile kurdu. Hayatı ve serveti ile gündeme gelen iş adamı Sergey Brin, aslında bir matematikçidir. Peki, Sergey Brin kimdir, nereli? Sergey Brin nerede yaşıyor?

Sergey Brin kimdir? sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. Üniversiteden yıllarında Larry Page ile Google'ı oluşturan Sergey Brin, mütevazi hayatı ile dikkat çekiyor. Benji Wojin, Chloe Wojin adında iki çocuğu bulunan Brin, 2012 yılında tasarladığı teknoloji harikası gözlüğü ile çığır açtı. Sergey Brin evi, ailesi, hayatına dair tüm ayrıntılar haberimizde…

SERGEY BRİN KİMDİR?

Brin, 21 Ağustos 1973 tarihinde Rusya, Moskova'da dünyaya geldi. Annesinin adı Eugenia, babasının adı ise Michael Brin'dir. Anne ve babası Moskova Eyalet Üniversitesi'nden matematikçi olarak mezun oldular. Brin 6 yaşındayken Rusya'dan ABD'ye göç ederek Maryland'a yerleştiler. Eleanor Roosevelt Lisesinden mezun oldu. Baltimore, Catonsville'da bulunan Maryland Üniversitesinde matematik ve bilgisayar mühendisliği üzerine lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra Kaliforniya'ya taşındı.

Google kurucularından Sergey Brin kimdir?

Stanford Üniversitesi'nde 1993 -1995 yıllarında doktorasını yaparken Larry Page ile tanışarak, birlikte Google arama motorunu oluşturdu ve Google şirketini kurdu. Sergey Brin Google'da, Teknoloji Başkanı sıfatıyla çalışmalarına devam ediyor.

SERGEY BRİN SERVETİ NE KADAR?

Forbes'in 2012 yılında bildirdiğine göre 20,3 milyar dolar şahsi serveti ile dünyanın 100 zengini listesinde 13. sırada bulunan Brin, 2014 yılında ise 30 milyar dolar şahsi serveti ile dünyanın 20. zengin kişisi ilan edildi.

Google'ın bir başka ortağı Sergey Brin de 2021'de servetini artıran zenginler arasında öne çıktı. Brin'in serveti de yılbaşından bu yana 19,3 milyar dolar artarak 99,1 milyar dolar oldu.

Google kurucularından Sergey Brin kimdir?

ANNE WOJCİCKİ İLE EVLENDİ

Dünyaca ünlü iş insanı, ABD, California, Los Altos'da yaşıyor. 2007 yılının Mayıs ayında biyoteknoloji analisti Anne Wojcicki ile dünya evine girdi. Bir kızı ve oğlu olan Brin, 2013 Ağustos'ta eşinden ayrıldı.

Google kurucularından Sergey Brin kimdir?Sergey Brin ve Anne Wojcicki

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sergey Brin Sergey Brin Larry Page Larry Page Google Google Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title