Haberler

Bilal Durdalı kimdir? YAŞ Kararları Bilal Durdalı yeni görevi ne oldu?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Vatandaşların gündemine ise YAŞ toplantısı bitti mi, 2023 kararları neler? Oturdu. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katıldı. Vatandaşların gündemine ise YAŞ toplantısı bitti mi, 2023 kararları neler? Oturdu. İşte detaylar…

BİLAL DURDALI KİMDİR?

1972 yılında Antalya doğmuştur. Çiftçi bir ailenin beş çocuğunun en büyüğüdür. İlkokulu köyünde, Antalya Aşağıkaraman Köyü İlkokulunda tamamlamıştır. Orta ve Lise eğitimini Antalya'da tamamlamıştır. Sonrasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü kazanmış ve 1996 yılında buradan mezun olmuştur. Aynı yıl Maliye Bakanlığı tarafından yapılan sınavlarda başarılı olarak Vergi Denetmen Yardımcısı olarak memuriyet hayatına adım atmıştır. 1997 yılında Başbakanlık tarafından yapılan sınavlarda başarılı olarak Başbakanlık Uzman Yardımcısı olarak Başbakanlığa naklen geçiş yapmıştır.

Başbakanlıkta; Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğünde Başbakanlık Uzman Yardımcısı ve Başbakanlık Uzmanı olarak görev yapmıştır. 2004 yılında 1 yıl süreyle Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD)'nda staj yapmıştır. Burada "Yasama Süreçlerine Halkın Katılımı". "Düzenleyici Etki Analizi", "Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Kırtasiyeciliğin Azaltılması" konularında çalışmalar yapmıştır. UNDP tarafından hazırlanan Türkiye'de Yasama Faaliyetlerine Sivil Toplumun Etkin Katılımı isimli projenin yürütülmesi faaliyetlerinde görev almıştır. 2006-2008 yıllarında New York/ABD'de bulunan Syracuse Üniversitesi Maxwell Vatandaşlık ve Kamu İlişkileri Bölümünde Yüksek Lisans yapmıştır.

Yüksek lisans dönüşünde "Kamu Hizmetlerinin Elektronik Ortamda Sunumu ve e-Dönüşüm" çalışma gruplarında mevzuat sadeleştirme grubu koordinatörü olarak görev yapmıştır.

Ağustos 2011- Ocak 2014 tarihli arasında Türk Standartları Enstitüsünde Daire Başkanı olarak çalışmıştır. 2014 yılında bir yıl süreyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi Başkanlığı Daire Başkan Yardımcısı olarak çalışmıştır. Söz konusu daire başkanlığında çalıştığı dönemde Akkuyu Nükleer Enerji Santralinin inşası öncesi alanda yürütülen çalışmaları koordinasyonu, nükleer enerji alanındaki yasal ve ikincil düzenlemelerin hazırlanması süreçlerinde çalışmıştır.

24 Aralık 2014 tarihinde Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür olarak görevlendirilmiştir. Eylül 2018 tarihine kadar yürüttüğü Genel Müdürlük görevi sırasında, FETÖ/PDY Terör Örgütü ile Mücadelenin kurumlar arası koordinasyonu, PKK/KCK Terör Örgütüne yönelik 2015 yılında yurt içinde ve yurt dışında başlatılan operasyonların kurumlar arası koordinasyonu, Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatları sırasında kurumlar arası koordinasyonu, söz konusu harekatlar sonrası terörden arındırılan bölgelerde yürütülen normalleşme faaliyetlerinin planlanması, planlanan faaliyetlerin kamu kurumlar tarafından yürütülmesi faaliyetlerinin takip ve koordinasyonu görevlerini yürütmüştür.

Bilal Durdalı kimdir? YAŞ Kararları Bilal Durdalı yeni görevi ne oldu?

BİLAL DURDALI YAŞ KARARLARI NEREYE ATANDI, YENİ GÖREVİ NE?

Saat 12.00'da gerçekleştirilecek toplantının ardından saat 15.00 sularında YAŞ toplantısı bitti. Toplantı sonrası alınan kararlar henüz basınla paylaşılmadı. Ancak savunma alanında büyük değişiklikler olacağı öngörülüyor. YAŞ'ta gündeme gelmesi beklenen başlıklardan biri de Yaşar Güler'in Milli Savunma Bakanı olmasının ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığına getirilecek isim.

Bu göreve, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Genelkurmay Başkanı olarak da görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever ya da yeni bir isim atanacak. Genelkurmay Başkanı olabilecek isimler arasında 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu bulunuyor. Harp Okulu'nun 1981 mezunu üç devre arkadaşı arasından Metin Gürak 2020'de, Sivri ve Bayraktaroğlu ise 2021'de orgeneralliğe terfi etmişti. Avsever'in Genelkurmay Başkanlığı görevine atanmaması durumunda görevde bekleme süresi ve yaş haddinden emekliye ayrılması bekleniyor.

Bilal Durdalı kimdir? YAŞ Kararları Bilal Durdalı yeni görevi ne oldu?

YAŞ TOPLANTISI BİTTİ, KİM NEREYE ATANDI?

Genelkurmay Başkanı olabilecek isimler arasında; 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu bulunuyor. Harp Okulu'nun 1981 mezunu üç devre arkadaşı arasından Metin Gürak 2020'de, Sivri ve Bayraktaroğlu ise 2021'de orgeneralliğe terfi etmişti. Kararlar henüz açıklanmadı. Yeni Genelkurmay başkanı açıklandığında haberimize eklenecektir.

Serhıldan Hülakü
Haberler.com - Gündem

Bilal Durdalı Gündem Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title