Haberler

Aslan Akbey gerçekte kim? Aslan Akbey nasıl öldü?

Güncelleme:

Aslan Akbey, ünlü bir dizi karakteridir ve gerçek karakteri çok fazla spekülasyon yapılmıştır. Karakterin ölümü ve gerçek kimliği hakkındaki bilgiler araştırılmaktadır. Peki, Aslan Akbey gerçekte kim? Aslan Akbey nasıl öldü? İşte detaylar...

Kurtlar Vadisi dizisinde yer alan Aslan Akbey gerçekte kimdir araştırılan konular arasında yer alıyor. Aslan Akbey karakteri nasıl öldü merak konusu oldu. Arama motorlarında Aslan Akbey karakterinin gerçek hikayesi sorgulatılıyor. Aslan Akbey'in gerçek adı nedir, hikayesi ne araştırılmaktadır. Peki, Aslan Akbey gerçekte kim? Aslan Akbey nasıl öldü? Detaylar haberimizde...

ASLAN AKBEY GERÇEKTE KİM?

Kurtlar Vadisi'ndeki eski karakterlerden Aslan Akbey'in (Aslan Amca-Dizideki gerçek adı: Abbas Ustaoğlu) Hiram Abas'ı temsil ettiği ileri sürülmektedir. Dizide Pala karakteri Aslan Akbey'i, gerçekte tıpkı Hiram Abas'ın suikaste uğradığı şekilde öldürmüştür. Soner Yalçın, Hiram Abas'ın da içinde bulunduğu veya dolaylı olarak ilişkili olduğu gerçek olaylardan yola çıkarak 1999 yılında Bay Pipo adlı bir araştırma kitabı yazmıştır.

HİRAM ABAS KİMDİR?

1932'de İstanbul'da doğdu. Hiram Abas gençlik yıllarında boks ile ilgilenmiş ve ufak çapta şampiyonluklar kazanmıştır. 1957 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Müfettişlik görevinden sonra yedek subay olan ve Millî İstihbarat Teşkilatı'nda çalışmaya başlayan ve 12 Mart döneminde MİT'te etkin görevlerde bulunan Abas, 1978'de Namık Kemal Ersun'un tasfiyesiyle ilişkili olarak kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. 1983'te ikinci kez MİT'e dönen Abas, 1988'de yayımlanan MİT raporu olayında sorumlu görülerek, raporu kaleme alan Mehmet Eymür'le pasif göreve alınmak istenince ikinci kez teşkilattan kendi isteğiyle ayrıldı. Korkut Eken ile abi kardeş, eski MİT müsteşarı ve korgeneral Mehmet Fuat Doğu ile baba-oğul ilişkisi içinde olduğu çeşitli kitaplarda belirtilmiştir.

Turgut Özal'ın MİT'i sivilleştirme projesinin başında olmasından ötürü öldürüldüğü şeklinde iddialar vardır. Amerikan silah firmalarının Türkiye temsilciliğini yapan bir şirkette çalışırken, 26 Eylül 1990 sabahı işine gitmek için yola çıktığında uğradığı suikastta yaşamını yitirdi. Evinin yakınlarında, belediye işçisi gibi giyinmiş kişilerin açtığı çapraz ateşin ortasında kalan Abas, olay yerinde öldü. Cinayeti Devrimci Sol üstlense de, Hiram Abas'ın cinayet faili halen bulunamamıştır.

Haberler.com / Zehra Aygör - Gündem

Aslan Akbey Dizi 3.Sayfa Gündem Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title