Haberler

Sma Hastası Minik Uğur'un Ailesinin Elektrik Kesilme Korkusu Sona Eriyor

Antalya’da 1.5 yaşındaki SMA hastası Uğur Kanat’ın ailesinin en büyük korkusu olan elektrik kesintisi tehlikesi ortadan kalkıyor.

Antalya'da 1.5 yaşındaki SMA hastası Uğur Kanat'ın ailesinin en büyük korkusu olan elektrik kesintisi tehlikesi ortadan kalkıyor. Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş yetkilileri tarafından minik Uğur'un evine jeneratör bağlanacak. Ayrıca CK Akdeniz Elektrik şirketi ise ailenin elektrik tüketimini 1 yıl boyunca karşılayacak.

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan Nurgül ve Ahmet Kanat çiftinin 1.5 yaşındaki çocukları Uğur Kanat'a, doğumundan 30 gün sonra SMA Tip 1 tanısı konuldu. Çocukları 5 cihaza bağlı yaşayan ailenin en büyük korkusu ise elektriklerin kesilmesiydi. 'Elektrik gitmesin diye dua ediyoruz, çok korkuyoruz' diyen anne Nurgül Kanat'ın sesine, Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) A.Ş ve CK Akdeniz Elektrik yetkilileri duyarsız kalmadı.

Jeneratör bağlandı

Minik Uğur'un yaşam destek ünitesinin enerjisiz kalmaması için planlı kesintilerde, AEDAŞ yetkilileri tarafından jeneratör desteği sağlanacak. Jeneratörün kurulumu ve bakımı dahil tüm işlemler AEDAŞ çalışanları tarafından yapılacak. Bir problem anında ailenin hiç beklemeden AEDAŞ'a ulaşabilmesi için 186 çağrı merkezine VİP hat tanımlandı.

Ailenin 1 yıllık elektrik tüketimi karşılanacak

CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş ise ailenin 1 yıllık elektrik tüketimini karşılayacak. Ayrıca, 1 yılın sonunda ömür boyu elektriklerinin borçtan dolayı kesilmemesi için sistem üzerinden özel bir tanımlama yapıldı. Aile, fatura borcunu 1 yılın devamında ödemeyi unutursa elektriği kesilmeyecek.

"Makineler çalışmadığı zaman evladım ölebilir"

Anne Nurgül Kanat, jeneratör bağlanırsa çok mutlu olacaklarını ifade etti. "En azından elektrik gittiği zaman çocuğumu kaybetme korkusuyla yaşamam" diyerek yaşadıkları zor anları anlatan Nurgül Kanat, "Düşüncelerimi bile ifade edemiyorum. Beynim donmuş durumda. Çocuğumu her gün o şekilde karşımda görmek ve evladımın ölüme doğru gittiğini görmek beni bitirdi. Makineler çalışmadığı zaman çocuğumu kaybedebilirim, evladım ölebilir. Allah razı olsun" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Akdeniz Antalya Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title