Haberler

Sivrihisar'da Dünya Oyun Oynama Günü

Sivrihisar ilçesinde, Marmara Üniversitesi ve Hasan Karacalar İlkokulu’nun ortak projesiyle 1. Geleneksel Dünya Oyun Oynama Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Sivrihisar ilçesinde, Marmara Üniversitesi ve Hasan Karacalar İlkokulu'nun ortak projesiyle 1. Geleneksel Dünya Oyun Oynama Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Marmara Üniversitesi ve Hasan Karacalar İlkokulu iş birliğiyle düzenlenen Sivrihisar 1.Geleneksel Dünya Oyun Oynama Günü etkinliklerinin ilk gününde düzenlenen panele İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Hava Meydan Komutanı Albay Sadık Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Mutlu, şube müdürleri, okul müdürleri ve temel eğitim okullarındaki öğretmenler katıldı. Etkinlikte Dünya Oyun Oynama Günü Türkiye Koordinatörü ve Uluslararası Oyuncak Kütüphanesi Birliği (ITLA) üyesi ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Işık Kamaraj'ın yanı sıra İstanbul Kadıköy 60. Yıl Anadolu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Murat Tabakçı, İstanbul Halil Türkkan Ortaokulu Anasınıfı Öğretmeni Nuray Ardıç ve Bilecik Pazaryeri Halk Eğitim Müdürü Sedat Büyük, sunum ve konuşmalarını gerçekleştirdi.

"İstanbul dışında ilk defa Sivrihisar'da"

Panelde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Mutlu, "Dünya Oyun Oynama Günü, her yıl 28 Mayıs'ta çeşitli etkinliklerle tüm dünyada kutlanmaktadır. Ülkemizde Marmara Üniversitesi 2010 yılından itibaren 'Dünya Oyun Oynama Günü'nü geleneksel hale getirmek için çalışmalar yürütmektedir. Bu yıl İstanbul dışında ilk defa Sivrihisar'da, Marmara Üniversitesi iş birliği ile 28-29 Mayıs 2018 tarihlerinde, Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivrihisar Hasan Karacalar İlkokulu iş birliğiyle Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliği Dr. Işık Kamaraj'ın genel koordinatörlüğünde gerçekleştirilmiş olup önümüzdeki yıllarda da gelenekselleştirilerek devamlılığını sağlayabilmek için etkinliğin adı, 'Sivrihisar 1.Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlikleri' olarak belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.

İstanbul tecrübelerini Sivrihisar ile paylaştılar

Panel konuşmacılarından Dünya Oyun Oynama Günü Türkiye Koordinatörü ve Uluslararası Oyuncak Kütüphanesi Birliği (ITLA) üyesi ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Işık Kamaraj, Dünya Oyun Oynama Günü'nün tarihçesi ve Marmara Üniversitesi Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliklerine değindi. 'Tarihsel Bağlamda Oyun: Sanal Gerçeklik' temalı etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulunan Kamaraj, İstanbul'un tarihi mekanlarında yaptıkları Dünya Oyun Oynama Günü etkinliklerini ve amaçlarını dinleyenlere anlattı anlattı.

Geleneksel çocuk oyunlarını hatırlattılar

Nuray Ardıç İstanbul Halil Türkkan Ortaokulu'nda ve Murat Tabakçı İstanbul Kadıköy 60. Yıl Anadolu İlkokulu'nda Dünya Oyun Oynama Günü kapsamında yaptıkları etkinliklerin içeriklerinden ve çocuklar üzerindeki olumlu etkilerine değinirken, Bilecik Pazaryeri Halk Eğitim Müdürü Sedat Büyük ise konuşmasında çocukların açık havada yer alan oyun alanlarında toprakla oynamalarının önemine dikkat çekti. Geleneksel çocuk oyunları olan 'çelik-çomak, körebe, mendil kapmaca, çember ve topaç çevirme, 9 kiremit, ip atlama, 3 taş,9 taş,12 taş, 5 taş, güvercin takla, kukalı saklambaç, misket, makaralı araba, şeytan ve çıtalı uçurtma gibi oyunları dinleyicilere hatırlattı.

Panel, Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Mutlu'nun kapanış konuşması ve değerlendirme bölümünün ardından sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Marmara Üniversitesi Sivrihisar İstanbul Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title