Haberler

'3 BİNE YAKIN VATANDAŞIMIZI MİSAFİR EDİYORUZ'

Güncelleme:

Sivas Valisi Salih Ayhan, kentte yer yer etkili olan tipi, fırtına ve kar nedeniyle mağdur olanların durumlarını öğrenmek ve erken müdahale için İl AFAD Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde, ilçe kaymakamları ve kurum temsilcileri ile toplantı yaptı.

Sivas Valisi Salih Ayhan, kentte yer yer etkili olan tipi, fırtına ve kar nedeniyle mağdur olanların durumlarını öğrenmek ve erken müdahale için İl AFAD Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde, ilçe kaymakamları ve kurum temsilcileri ile toplantı yaptı. Vali Ayhan, ilçe kaymakamlarından video konferans yolu ile görüşüp, köylerdeki son durum hakkında bilgi aldı. Toplantıya ilişkin bilgi veren Vali Ayhan Şu an ilimizde çok yoğun bir kar yağışı olmasa da tipi ve fırtınadan dolayı birçok nokta kapanmış durumda. Gürün-Pınarbaşı arası, Kangal-Sivas arası, Kangal-Gürün arası, Kızıldağ Geçidi, Çamlıbel mevki, Ulaş-Sivas arası kapalı vaziyette. 200'e yakın araç ve yaklaşık 3 bine yakın vatandaşımızı misafir etmekteyiz. Gerekli tedbirler alındı. Üst seviyede hassasiyet göstermekteler. Birkaç lokal problemimiz var. Hasta nakilleri var. Vatandaşlarımızdan yetkililerin uyarılarına karşı hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamalarını özellikle rica ediyoruz. Tüm kurumlarımız teyakkuz halinde. Emniyet, jandarma, karayolları ve AFAD başta olmak üzere Kızılay, ÇEDAŞ, Telekom, UMKE ve belediye ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz dedi. Toplantı sonrası Taşlıdere Dinlenme Tesisi'ne geçen Vali Ayhan, burada bekleyen yolcular ve sürücüler ile görüştü.

KÖYDE 700 KOYUN TİPİDE KAYBOLDU

Kangal ilçesine bağlı Arpalı köyünde de Hasan Gökay'a ait 700 koyun, tipi nedeniyle kayboldu. Suriye uyruklu 2 çoban, koyunları yemlemek için ahırdan çıkardı. Tekrar ahıra giren çobanlar, dışarı çıktıklarında koyunların olmadığını fark etti. Koyunları bulmak için araziye çıkan çobanlar da tipi nedeniyle mahsur kaldı. Çobanlar, bölgeye giden jandarma ekiplerince kurtarıldı. Kurt saldırısı nedeniyle ahırın önünden kaçtığı tahmin edilen koyunları, bulmak için çalışma başlatıldı. Bölgede ısıya duyarlı termal kamera ve dronlar ile arama yapılacağı öğrenildi. Vali Ayhan da köy muhtarı Yüksel Karatepe ve koyunların sahibi Hasan Gökay ile telefonda görüşerek son durum hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Ayhan Fırtına Sivas AFAD Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? Nihal ve Bahar Candan davası ne oldu? Candan kardeşler tahliye edildi mi? Brawl Stars bakım molası ne zaman biter 2024? Brawl Stars bakım molası saat kaçta bitecek? 25 Nisan 2024 ESRA EROL İZLE #128226 Esra Erol canlı izleme linki! Erol Erol saat kaçta, ne zaman? Filozof Atakan'ın son hali! Filozof Atakan kaç yaşında, kimdir? Seçim parası ne zaman yatacak? Seçim ücretleri ne zaman yatacak? 31 Mart Seçim ücretleri ne zaman yatırılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title