Haberler

SİVAS KİTAP, EDEBİYAT VE SANAT BU RESTORANDA BULUŞTU

Güncelleme:

Sivas'ta bir süre önce faaliyete geçen bir restoran, kitap, edebiyat ve sanatı aynı noktada buluşturdu.

Sivas'ta bir süre önce faaliyete geçen bir restoran, kitap, edebiyat ve sanatı aynı noktada buluşturdu. Dünya'nın ve Türkiye'nin yakından tanıdığı yazar ve düşünürlerin isimlerinin masalara verildiği restoranda, okumaya meraklı müşteriler için kitaplık da bulunuyor. Aynı zamanda kendisi de yazar olan İşletmeci Halit Şirkan Hatay, Müşterilerin sadece cisimlerini değil, ruh ve zihinlerini de besliyoruz dedi.

Sivas'ta faaliyet gösteren ve yurt dışında hastane kurulumu işleri yapan Halit Şirkan Hatay, Sivas'tan başlayarak uluslararası marka olma hedefiyle ilk restoranını açtı. Kent merkezinde açılan restoranda bulunan 70 masaya numara yerine Leonardo da Vinci, Victor Hugo, Mozart, Nasrettin Hoca, Beethoven gibi Dünya ve Türkiye'nin önemli yazar, sanatçı ve düşünürlerin isimleri verildi. Lazer ile oluşturulan düşünür ve yazarların isimleri müşterilerin de ilgisini çekti. Hatay, ayrıca restoranın çeşitli bölümlerinde ise kitaplıklar oluşturdu. Bir çok ünlü yazarın kitaplarının yer aldığı kitaplıklarda, dileyen müşteriler okuma şansını da buluyor.

Edebiyata büyük düşkünlüğü olduğunu ifade eden işletme sahibi Halit Şirkan Hatay, 'Afrika'da Aşk ve Diriliş' isimli roman yazdığını ve 50 bin baskısının yapıldığını söyledi. 2'nci ve 3'üncü kitabının hazırlığını yaptığını belirten Hatay, açtığı restoranın da çok sevdiği sanat ve edebiyat ile ilişkilendirmek için böyle bir uygulamaya gittiğini belirtti.

'ULUSLARARASI MARKA OLMAK İSTİYORUZ'

İşletmeci Halit Şirkan Hatay, kendisinin de yazarlık ve sinema ile ilgilendiğini belirterek, Kitap yazıyorum, sinema ile ilgileniyorum. Burayı yurt dışındaki iş yaptığım insanlarla kurguladık. Uluslararası bir restoran markası üretmek amacıyla mutabakata vardık. Bunun nereden başlayacağını sorduklarında ben Sivas'ta yaşadığım için Selçukluların doğuşu, bu şehirden olduğu için bu felsefeden yola çıkarak onlarda kabul ettiler. Bu tesisi 3 ay önce kurduk. Tatlarımız ve hizmetimizle uygun fiyat politikasıyla şu an gayet iyi gidiyoruz. 2'nci şubesini de İstanbul Rumeli Hisarı'nın dibine yaptık. Uluslararası marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Hedefim Sivas'tan küresel bir gıda markası ortaya çıkarmaktır. Çıkarabileceğimize de inanıyorum dedi.

'SADECE CİSİMLERİNİ DEĞİL, RUHLARINI DA BESLİYORUZ'

Mesleği gereği 20 yıldır dünyanın yaklaşık 80 ülkesini gezdiğini anlatan Hatay, Ticaretin içerisinde olmama rağmen hiçbir zaman kitaptan sanattan kopmadım. Çünkü kitapsız ve sanatsız bir hayat hayal edemiyorum. Bir yazar olduğum için ve klasikleri sevdiğim için masalarımıza batıdan ve doğudan insanlara mal olmuş insanlık adına bir değer haline gelmiş yazarların, düşünürlerin, filozofların isimlerini doğum tarihlerini ve ölüm tarihlerini masalarımıza yazdım. Daha sonra kütüphaneler yaptım. Bu değerli insanların kitaplarını topladım. Çalışan arkadaşlarımıza da bu insanların kitaplarını okumalarını telkin ediyorum. Restoranda 3 tane kütüphane yaptım. Görenler şaşırıyor ve gelip kitap alıp 2-3 saat oturup kitap okuyorlar. Benim amacım buraya gelen insanların sadece cisimlerini beslemek değil aynı zamanda ruhlarını ve zihinlerine iyi gelecek bir atmosfer yaratmaktır. Çocukluğumdan itibaren okumaya ve yazmaya çok meraklıydım. Afrika'da Aşk ve Diriliş adlı 567 sayfalık roman yazdım. Şu anda 2 tane de kitap yazmaya devam ediyorum. Biri İrfan Meclisi ve Sosyal Sözleşme diğeri ise Tanrının Hüküm Günleri adlı bir romandır. Aynı zamanda da şu an bir film yapımcılığını üstlendim. Senaryosu yazım aşamasında. Eğer Allah izin verirse Eylül ayının sonunda Hatay'da çekimlere başlanacak dedi.

Restoranın girişine yaptırdığı dev resim tablosunda ise Tolstoy, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Mevlana, Victor Hugo, Dostoyevski isimleri yemek masasında tasvir ettiren Hatay, Farklı düşünce ve dünyaları, doğu-batı sentezinde aynrı masada buluşturarak mesaj vermek istedim dedi.

MÜŞTERİLER MEMNUN

Aslen Hataylı olduğu için kendi yöresine ait lezzetler ürettiklerini ifade eden Hatay, Müşterilerimize tepsi kebabı, künefe, mezeler sunuyorum. Organik ürünler sunuyorum. El yapımı zeytin yağı, nar ekşisi ve baharatlar kullanıyorum. Ürünlerimizde kesinlikle suni bir şey kullanmıyorum. Künefeyi yüzde 100 tereyağı ile yapıyorum. Mezeleri yüzde 100 zeytinyağı ile yapıyorum. İnsanlar da bunu fark ediyor dedi.

Şu anda İngiltere'de 30 şubesi bulunan bir tavuk fastfood zinciri ile görüşme halinde olduklarını belirten Hatay, marka ortaklığının gündeme gelebileceğini ve yurt dışında da şubeler açmak istediklerini söyledi.

Restoran müşterileri de ilk geldiklerinde masadaki isimleri görünce şaşırdıklarını belirterek, İlginç bir uygulama olmuş, Burada hem yemekler lezzetli. Hem de masadaki isimlerle ilgili kitap bulup okuma imkanı buluyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edebiyat Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title