Haberler

Şırnak'ta Kömür Ocağında Ölen 3 Madenci Gece Toprağa Verildiek

Şırnak'ta kömür ocağında ölen 3 madenci gece toprağa verildiEKGERİDE 3 EŞ VE 11 ÇOCUK BIRAKTILARŞırnak'ın Balveren beldesi Araköyde dün eski bir kömün ocağındaki eşyalarını almak isterken metan gazından zehirlenerek yaşamını yitiren Abdurrahman Tunç, kardeşi Ömer Tunç ve İdris İnsal'ın geride...

Şırnak'ta kömür ocağında ölen 3 madenci gece toprağa verildiEK

GERİDE 3 EŞ VE 11 ÇOCUK BIRAKTILAR

Şırnak'ın Balveren beldesi Araköyde dün eski bir kömün ocağındaki eşyalarını almak isterken metan gazından zehirlenerek yaşamını yitiren Abdurrahman Tunç, kardeşi Ömer Tunç ve İdris İnsal'ın geride gözü yaşlı 3 eş ve 11 çocuk bıraktıkları belirtildi. Şırnak'ta, 11 Ekim'de 1'nolu kömür ocağında meydana gelen ve 9 işçinin hayatını kaybettiği olay sonrası Şırnak'ta bulunan kömür madenlerinden kömür çıkarılması yasaklanırken, çalıştırılmayan madenden malzemelerini almayan giden Abdurrahman Tunç'un önce zehirlendiği, ardından kardeşi Ömer Tunç'un onu kurtarmaya giderken kendisininde zehirlendiği ve kuyu şeklindeki ocaktan çıkamadığı belirtildi. Tunç kardeşlerinin zehirlendiğinin farkına varan İdris İnal'ın ise, bunları kurtarmaya çalışırken zehirlenip 80 metre derinlikte kuyuya düşerek hayatını kaybettiği belirtildi. Hayatını kaybeden madencilerden Abdurrahman Tunç'un 5, Ömer Tunç'un 3, İdris İnal'ın ise biri Üniversite öğrencisi olmak üzere 3 çocuğu bulunduğu öğrenildi. Kömür ocakları devlet tarafından yasaklandıktan sonra Tunç kardeşler ve İnal'in madenciliği bıraktığını anlatan Balveren sakinlerinden Ahmet Bayram, 3'ünün de akrabası olduğunu söyledi. Bayram, 3'ünü de tanıyorum, akrabayız. Abdurrahman işçi biriydi. Ocaklarda çalışan bir işçiydi. Kömür ocakları devlet tarafından yasaklandıktan sonra bıraktılar. Çalışmadılar. Şırnak Valisi bir gün Balveren beldesini ziyaret etti. Ben vali beye bu kömür ne zaman açılacak dediğimde, Vali, 'Çalışmamız var ve kömür ocakları bu şekilde çalışmaz' dedi. Yani bizim kuyu sistemi çalıştırdığımız kuyular çalıştırılmayacak. Tabi bunlarda bizzat validen öğrendikten sonra, gidip her şeylerini toplayıp getirmek istediler. Her 3'ü de yasaya dayanarak, malzemelerini almaya çalışmışlar. Maalesef hayatlarını kaybettilerdedi.

HDP'LİLERDEN ACILI AİLELERE TAZİYE ZİYARETİ

HDP Milletvekilleri Leyla Birlik, İmam Taşçıer, Aycan İrmez ve Berdan Öztürk ile parti yöneticileri dün hayatını kaybeden 3 maden işçisi için Balveren beldesindeki taziye evine gelerek, acılı ailelere başsağlığında bulundu. HDP'lilerin yanı sıra Şırnak merkez olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi madenciler için taziye ziyaretinde bulunmak üzere Balveren'e gelişleri sürüyor. Öte yandan taziye nedeniyle beldede bugün iş yerlerinin kepenklerinin açılmadığı görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ömer Tunç Balveren Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title