Haberler

Şırnak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Cizre'de İncelemelerde Bulundu

Şırnak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Cizre'de incelemelerde bulunduÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Cizre'de incelemelerde bulunduÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geldiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör mağduru aileler için TOKİ'nin yapmış olduğu yeni konut inşaatı ve...

Şırnak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Cizre'de incelemelerde bulunduÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Cizre'de incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geldiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör mağduru aileler için TOKİ'nin yapmış olduğu yeni konut inşaatı ve Dicle nehri kenarındaki park çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Malatya'dan uçakla dün Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına inen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cizre'de Divan Otelinde düzenlenen toplantıda kayyum belediye başkanları ile bir araya gelerek, yapılan hizmet ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yapılması gereken hizmet ve çalışmalar hakkında da talimatı veren Bakan Kurum, geceyi de Cizre'de geçirdi. TOKİ'nin terör mağduru aileler için Cudi, Sur ve Konak Mahallesinde yapmış olduğu konutları inceleyip yetkililerden bilgi alan Bakan Kurum, Nur mahallesi, Dicle nehri kenarındaki Mem u Zin parkında incelemelerde bulundu. Park hakkında Kayyum Belediye Başkanı Faik Arıcan'dan bilgi alan Bakan kurum, parkta oynayan çocuklarla sohbet ederek onlara hem içecek ısmarladı hem de çeşitli hediyeler verdi. Protokol için ayrılan masalara çocuklarla birlikte oturup çocuklarla sohbet eden Bakan Kurum kucağına aldığı küçük bir çocukla yakından ilgilenip çocuğa tatlı ve soğuk meşrubat içirdi,diğer çocuklara da değişik hediyeler verdi.

Bakan Kurum, daha sonra Dicle Nehrinin geçtiği Yafes Mahallesinde, Cizre Belediyesi tarafından yenilenen Atatürk Parkı'nın açılışını da yaptı. Beraberindeki heyet ile birlikte parkı dolaşan Bakan Kurum, Kayyum Belediye Başkanı Faik Arıcan'a parkta yapılması gereken değişikliklerle ilgili talimatlar verdi. Bakan Kurum ve beraberindeki heyet Cudi ile Sur mahallesindeki konutları da yerinde inceledikten sonra Silopi'ye geçmek üzere Cizre'den ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Kurum Şırnak Cizre Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title