Haberler

Sınıflara Şehitlerin İsimleri Verildi

KASTAMONU'da Kazım Erdem Çok Programlı Anadolu Lisesi'ndeki 5 sınıfa, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan asker ve polislerin isimleri verildi.

KASTAMONU'da Kazım Erdem Çok Programlı Anadolu Lisesi'ndeki 5 sınıfa, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan asker ve polislerin isimleri verildi.

Kastamonu'nun Ağlı İlçesinde bulunan 72 öğrencinin eğitim gördüğü Kazım Erdem Çok Programlı Anadolu Lisesi'ndeki 6 öğretmenin talebi doğrultusunda sınıflara şehitlerin isimlerinin verilmesi kararlaştırıldı. Okul yönetimi tarafından 5 sınıfa, 15 Temmuz darbe girişimi ile terörle mücadelede şehit olan asker ve polislerin isimleri verildi. Sınıflara Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda şehit olan Ömer Halisdemir ile Hüseyin Ateş, Şerife Özden Kalmış, Kemal Kahveci ve Mahir Demir'in isimlerinin yazılı olduğu tabelalar asıldı.

Öğrencilerin milli duygularını güçlendirmek için böyle bir karar aldıklarını belirten Okul Müdürü Hasan Demiral, "Geçmişten günümüze vatan için canını hiçe saymış, bu topraklar için canını vermiş aziz şehitlerin unutulmaması ve öğrencilerde farkındalık oluşturmak adına böyle bir çalışma yaptık. Öğretmenlerimiz Süleyman Alkaş, Ercan Kırdar, Neslihan Coşkun, Ayşe Yiğit Gürer, Esra Esgen ve Ziya Ortak hür bağımsız şekilde hayatımızı devam ettirebilmemiz için canlarından vazgeçen aziz şehitlerimizin aziz hatıralarını bu şekilde ölümsüzleştirerek küçücük de olsa bir katkıda bulunmak istediklerini söylediler. Bizler de böylesi anlamlı bir öneriyi hayata geçirdik" dedi.

- Kastamonu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Ağlı Politika Güncel Haberler

title