Haberler

Sincik Halk Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde yeni yerine taşınan halk kütüphanesi Şair Yazar Bestami Yazgan’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yeni yerine taşınan halk kütüphanesi Şair Yazar Bestami Yazgan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Sincik Kaymakamı Zafer Sağ'ın girişimleri ile yeni yerine taşınan Sincik Halk Kütüphanesi hizmete girdi. Adıyaman İl Kültür Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verecek olan kütüphanenin açılışı törenle yapıldı. Öğrencilerin yoğun bir katılım gösterdiği açılışa, Malatya Doğanyol İlçe Kaymakamı İsmail Toprak, Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, Şair Yazar Bestami Yazgan, Belediye Başkanı Mehmet Korkut, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Safa Doğmaz, Adıyaman İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, Sincik İlçe Emniyet Amiri Komiser Fatih Dülgeroglu, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar. Her yaş gurubuna hitap eden 3 bin 500 kitabın bulunduğu kütüphane hafta içi vatandaşlara hizmet verecek.

Sincik Halk Kütüphanesi açılışının onur konuğu olan şair yazar Bestami Yazgan, "Güzele Selam" şiiriyle başladığı selamlama konuşmasında, "Sayın Kaymakamımız bizleri aradılar, Sincik'te böyle güzel bir faaliyet olacak gelir misiniz dediler. Bizde seve seve, koşa koşa, kıvrımlı yolları geçe geçe geldik.Çünkü yazarların yazdığı kitaplar meçhule gönderilen bir mektup gibidir. Gelir gelmez arabadan indim, iki hanım kızımızın elinden gördüm kitaplarımı dünyalar benim oldu. Bir yazara verilecek en büyük hediye budur. Sincik coğrafi olarak daha zor bir bölgede, nasıl ki insanlar internet ile dünyaya açılıyorlar kitap ile kütüphane ile biz dünyaya açıla biliriz. İnsanlığın hafızası kitaplardır, kitaplardan uzak kalan toplumlar hafızalarını kaybetmiş olurlar" diye konuştu.

Sincik İlçe Kaymakamı Zafer Sağ açılışa katılan Malatya Doğanyol İlçe Kaymakamı İsmail Toprak ve Şair Yazar Bestami Yazgan'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Bugün 52. Kütüphaneler haftası vesilesiyle bu haftayı değerlendirmek ve İlçe Halk Kütüphanesinin yeni yerinde açılışını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Sincik'te göreve başladığımda İlçede Halk Kütüphanesi var mı diye sorduğumda, eski yatılı bölge okulunda bir kütüphanenin olduğunu fakat okulun kapatılmasıyla nereye taşındığını bilmediklerini söylediler. Sonra araştırıp öğrendik ki Kütüphanemiz Söğütlü Cumhuriyet Ortaokulu zemin katında halktan uzak sadece okul öğrencilerine hitap etmekte. Sonra İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Filiz hanımın tavsiyeleriyle bir yola giriştik, nereye taşınalım, masası kitaplığı nasıl olsun derken bugün ki hali ortaya çıkmış oldu. Sincik bir mahrumiyet bölgesi diyoruz, sosyal anlamda çok fazla alternatifimiz yok. İnşallah kütüphanemiz sadece öğrencilerimize değil, 7'den yetmiş yediye tüm halkımıza hitap edecek düzeyde bir kütüphanemiz olacak. Şuanda 3 bin 500 civarı kitabımız var, önümüzdeki günlerde gelecek olan kitaplarımızla birlikte5-6 bin civarı bir kitabımız olacak. Tabi burada sadece kitap okunmayacak, internet erişimi olacak, zeka gelişimini sağlayan satranç gibi zeka oyunları olacak. Çalışma arkadaşlarım başta olmak üzere kütüphanemizin bu seviyeye gelmesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Sincik Halk Kütüphanemizin ilçe halkına, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü Mehmet Taşdelen tarafından okunan duanın ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek Sincik Halk Kütüphanesi hizmete açıldı. Açılışın onur konuğu Şair Yazar Bestami Yazgan'ın katılımcılar için kitaplarını imzalamasıyla devam edildi. Hüseyin Çelik Öğretmenevi Konferans salonunda yazar tarafında yapılan söyleşinin ardından program sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bestami Yazgan Adıyaman Malatya Sincik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title