Haberler

Siirt'te Ramazan Hazırlıkları

Siirt'te ramazan ayına hazır olmak için başlatılan çalışmalar tamamlandı.

Siirt'te ramazan ayına hazır olmak için başlatılan çalışmalar tamamlandı.

Ramazan ayı nedeniyle kentteki tüm camilerde temizlik çalışması yapılırken, vatandaşların ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için Siirt Müftülüğü öncülüğünde çalışma yapıldı.

Müftü Faruk Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yılın ramazan ayının temasının "Üzerinde Her Canın Hakkı Var Bu Ramazan ve Her Zaman" olduğunu, bu tema çerçevesinde vaazları ve sohbetleri planladıklarını söyledi.

Ramazan ayında 205'i il merkezi olmak üzere il genelinde 648 caminin ibadete açık olacağını ifade eden Arvas, "İl ve ilçe merkezlerimizin merkez camilerinde günde en az bir defa vaaz ve sohbetlerimiz olacak. 42 camimizi itikaf yapmaya hazırladık. İl merkezimizde 85 cami ve ilçelerimizin tüm merkez camilerinde mukabele programları olacak. 205'i il merkezimizde olmak üzere il genelinde 648 camimiz ibadete açık olacak. İlimizdeki Şeyh Hasan Camisi'nde hatimle namaz kılınacak." dedi.

Ensar Camisi'nde Sakal-ı Şerif ziyareti yapılacağını aktaran Arvas, il genelindeki 8 camiye mahya asıldığını anlattı.

Anadolu Selçuklu mimarisinin özgün özelliklerini taşıyan Siirt'teki Ulu Cami'de de ramazan ayı hazırlıkları tamamlandı.

Ulu Cami Müezzini Nezir Obut, minare kaidesindeki kitabesine göre 1129 yılında yaptırılan ve Türkiye'nin en eski camilerinden biri olan Ulu Cami'nin iç ve dış bakımlarının yapıldığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Faruk Arvas Müftü Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title