Haberler

    Şii Milislerden Türkiye'ye 'Irak' Tehdidi: Hedefimiz Türk Askeri

    Güncelleme:

    Irak'taki Şii milislerin sözcüsü Cevad el Tilbawi, Türkiye'yi tehdit ederek "Musul'daki Türk birlikleri meşru bir hedef olacak. IŞİD'e nasıl muamele ediyorsak, o şekilde davranacağız." dedi.

    İngiliz Times gazetesi, Musul'un batısındaki Şii milis varlığının Irak ve Musul'un kuzeyindeki Başika'ya iki bin asker konuşlandıran Türkiye arasındaki gerilimi de arttırdığını yazdı. Cevad el Tilbawi adlı Şii milislerin sözcüsü ise " Musul'daki Türk birlikleri meşru bir hedef olacak. Türk askerleriyle, IŞİD'e nasıl muamele ediyorsak, o şekilde davranacağız" dedi.

    TÜRKİYE KALMAKTA ISRARCI

    BBC Türkçe'nin aktardığına göre gazete, Türk askeri varlığını bir işgal eylemi olarak tanımlayan Bağdat yönetiminin Türk askerinin çekilmesini talep ettiğini bildiriyor. Türkiye'nin ise Sünnilerin bölgeden çıkartılmasını önlemek için askerlerinin Kuzey Irak'ta kalmasında ısrarcı olduğu vurgulanıyor.

    BİNALİ YILDIRIM: MUSUL MUSULLULARINDIR

    Times, Başbakan Binali Yıldırım'ın " Musul, Musullularındır. Dışarıdan getirilen başka sivillerle şehrin demografik yapısı bozulmasın, yeni bir iç savaşın, yeni bir anlaşmazlığın kapısı açılmasın." şeklindeki sözlerine de yer veriyor.


    "MUSUL'DAKİ TÜRK BİRLİKLERİ MEŞRU BİR HEDEF"

    Times Türk askerlerinin, Iraklı Türkmenleri eğittiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Türk askerlerinin Musul operasyonunda yer alabileceğinin sinyalini verdiğini vurguluyor. Ancak Şii milislerin bir sözcüsünün, Ankara'nın askerlerini çekmemesi durumunda saldırmaya hazır olduklarını söylediği vurgulanıyor. Cevad el Tilbawi adlı sözcü "Musul'daki Türk birlikleri meşru bir hedef olacak. Türk askerleriyle, IŞİD'e nasıl muamele ediyorsak, o şekilde davranacağız" diyor.


    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Türkiye Times Musul Irak Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title