Haberler

Sezen Aksu, Hz. Adem ve Hz. Havva ile ilgili şarkı sözleriyle tepkilerin odağında

Güncelleme:

Ünlü şarkıcı Sezen Aksu, "Şahane Bir Şey Yaşamak" isimli şarkısındaki "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" sözleriyle sosyal medyada gündem olarak tepkilerin odağı haline geldi.

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, sosyal medyada "Şahane Bir Şey Yaşamak" isimli parçasının sözleri ile gündeme geldi. YouTube'da ilk olarak 2017 yılında yayınlanan şarkıdaki "Binmişiz bir alâmate, gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" ifadeleri büyük tepki çekti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Adaptasyonu Sezen Aksu'ya ait olan şarkı sözleriyle alakalı olarak pek çok kullanıcı tepkisini dile getirdi. Kısa sürede #sezenaksu etiketi Twitter gündeminin tepesinde yer aldı.

Sezen Aksu, Hz. Adem ve Hz. Havva ile ilgili şarkı sözleriyle tepkilerin odağında

Sezen Aksu, Hz. Adem ve Hz. Havva ile ilgili şarkı sözleriyle tepkilerin odağında

ŞAHANE BİR ŞEY YAŞAMAK ŞARKI SÖZLERİ

Acısıyla, tatlısıyla

Ne şahane bir şey yaşamak

Dibe vurmak, dimdik durmak

Bin bahane, bin oyun kurmak

Binmişiz bir alâmate

Gidiyoruz kıyamete

Selam söyleyin o cahil

Havva ile Adem'e

Aha yine, aha yine

Önümüz uçurum, ardımız dağ

İlle yanacağız, yanacaklar

Elbette

Gül de var, diken de

Aşk da var, savaş da

Her şey hepimiz için

Kısmet hayatta

Yazın veda edişi

Şölenlerle, şarkılarla

Baharların gelişi

Kırmızı, mor, yeşil lila la la ne şahane

Sezen Aksu, Hz. Adem ve Hz. Havva ile ilgili şarkı sözleriyle tepkilerin odağında

Haberler.com / Emre İliksiz - Magazin

Sezen Aksu Haberler

500

Yorumlar (40)

Aslı Can:

Hz adem ilk insan ilk peygamber..Allah cc herseyi ona ilk öğretti.sen ve senin gibileri dünyada yokken..aynı zamanda peygamber...peygamberler cahil olurmu hiç.siz bu dünyada biraz daha eğlenin bakalım..

246
22
yanıtYanıtla
ali aydemir :

Size katılıyorum Aslı Can. Allah Hz. Adem'e cennetteki eşyaların adını öğretti. Sonra melekleri de toplayıp, Hz Adem'le birlikte sınava tabi tuttu. Tabi ki melekler hiç bir şey bilemedi: Hz Adem hepsini bildi. Böylece insanın, meleklerden üstün olduğunu gösterdi.( Bakınız: Bakara 31.32.33)

yanıt132
yanıt11
Kenan Ozkan:

Edepsizin şarkı sözlerinde ille yanacağız diyor. Allahın izniyle öyle olacak şüphen olmasın

223
23
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

İnanmıyor olabilirsin Sezen Aksu hanım ama başkalarının inançlarına saygı göstermek zorundasın. Benim inancıma saygısızlık yaparsan saldırırsan ben de sana saygısızlık yapar saldırım.

216
20
yanıtYanıtla
İsmail Bozkurt 2023:

Çok şaşiyorum 100 senelik kisa ömür olan dunya hayati için, Ebedi hayatini hiçe sayanlara, Allahin peygamberlerine iman varken, Allah islah etsin.

178
22
yanıtYanıtla
ömsel siyah:

bizde sana şaşıyoruz belki öbür tarafın olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış gibi düşünüyorsun. ya uçan spagetttiye inanıyorsak. şaşırma bırak yanacaksak yanalım belkkide spageettiye inanmmazssan sen yanarsın ama ben seni inanmazsan yanarsın diye kurtarmaya çalışmıyorum. Tek istediğimiz inançsa saygı duyalım. birbirimizle ötekileştirrmeyelim. Herşey saygı çerçevesindde eleştiriye açık olmalı .saygılar

yanıt16
yanıt163
Burak Ergül:

Ömsel siyah adlı kullanıcı zaten saygı içersinde eleştirilmiş . Sizin istediğiniz hiç eleştirilmesin mi . Saygı içerisinde yazılan bir yoruma bile saygı duyalım vs demişsin herhangi bir hakaret yada küfür yok amacınız nedir

yanıt37
yanıt12
Hsn:

Ömsel siyah, Uçan spagettiyle ilgili mantıklı bir tane açıklama yapamazsın ama ahiretle ilgili çok fazla yapılır,bilimsel olarak kanıtlanamayıp varlığı bilinen çok şey var,zaten ahireti bilimsel olarak kanıtlasak görsek o zaman inanç ortadan kalkar zaten herkes görüyor biliyor olur amaç ortadan kalkar,bilim herşeyi çözer deyip bilimi tanrılaştırmakta çok enteresan,birde eleştirmek normal diyorsun kutsala hakaret eleştiri değildir,bence herkes birbirine saygılı olsun yeter

yanıt67
yanıt7
ömsel siyah:

burak ergül. ben sadece fikrimi ifade ettim.şaşırmamalısın dedim eleştirmedim böyle böyle birrbirimize saygı duyalım. ben hristiyan da olabilirim veya başka bir inancım olabilir benim inancım en doğru herkesi buna inanmalı onları kurtarmalıyım diye misyonerlik yapmaktan vazgeçip herkesi inancıyla olduğu gibi kabul edelim. yoksa herbir farklı inançtaki kişiler birbirlerine cehennemde yanacaklar gözüyle bakar dururuz.

yanıt1
yanıt1
Ömer Bal:

Ömsel siyah niye hep "biz" ifadesi kullanıyorsun "ben" yerine... Ben derken yalnızlığı hissedip ürperiyor olabilir misin...

yanıt0
yanıt1
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title