Haberler

Seyfe Gölü Kelebeklere de Ev Sahipliği Yapıyor

Kırşehir'deki Seyfe Gölü Kuş Cenneti, flamingo, turna, angut, ördek gibi kuş türlerinin yanı sıra bölgede daha önce hiç görülmeyen çok sayıda kelebek türüne de kucak açıyor.

Mucur ilçesindeki 10 bin 700 hektar alana sahip Seyfe Gölü Kuş Cenneti, bu yıl göçmen kuşların yanı sıra binlerce kelebeğe ev sahipliği yapıyor.

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuş cennetinin son yağışlarla birlikte doğal hayatın canlandığını söyledi.

Göle göçmen kuşların yanı sıra bu yıl yeni misafirlerin geldiğini belirten Çetiner, " Seyfe Gölü'nde daha önce flamingolar, angutlar ve ördekler görülüyordu ama bu yıl kelebekler de geldi. Seyfe Gölü'nde bu canlılığı rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz" dedi.

Son günlerde gölün kelebek vadisini andırdığını dile getiren Çetiner, şöyle devam etti:

"Çok hoş bir manzara oldu. Gölün güzelliklerine rengarenk kelebekler de eklendi. Gölde bu tür canlıları görmek bizi çok mutlu ediyor. Gölün kurumaması, korunması için çalışmalar yapılıyor ama bu çalışmaların biraz daha hızlanmasını istiyoruz."

Kuş cenneti, birinci derece doğal sit alanı olmasının yanında uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınan Türkiye'nin önemli doğal varlıkları arasında bulunuyor. - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Seyfe Gölü Kırşehir Mucur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title