Haberler

Seydişehir'de Büyük Şölen Sona Erdi

Seydişehir Belediyesi'nin düzenlediği altı gün devam eden ünlü sanatçıların sahne aldığı ve onbinlerce kişinin akın ettiği büyük şölen sona erdi.

1-6 Ağustos tarihlerinde Kuğulu Park'ta gerçekleştirilen yarışmaların , tanıtımların, yağlı pehlivan güreşlerinin yer aldığı , TRT Radyo Sanatçısı Hakan Yılmaz'ın sunuculuğu yaptığı Resul Dindar, Oğuz Yılmaz , Coşkun Sabah, Buray, Kutsi , Orhan Hakalmaz gibi ünlü sanatçıların sahne aldığı şölen beğeni aldı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın ev sahipliğinde gerçekleşen şölene, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Protokol üyeleri, STK Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve on binlerce vatandaş katıldı.

Kuğulu kalkınma şöleni etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen karpuz yarışmasında ilk üç sırayı Kumlucalı (Bağra) karpuz yetiştiricileri aldı. 25 karpuz yetiştiricinin katıldığı ve jüri üyelerinin birinciyi seçmekte zorlandığı karpuz yarışmasında, birinciliği Ahmet Öztürk , ikinciliği Yunus Ünüvar, üçüncülüğü ise Mücahit Harmancı aldı.
Şölene katkı sağlayan sponsorlara protokol üyeleri tarafından takdim edilen plaket töreninde kapanışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal meydanları hınca hınç doldurdukları için Seydişehir halkına teşekkür etti.

Seydişehirlilerin her şeyin en güzeline layık olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" 3, 5 yılı Seydişehir' de sizlerle birlikte tamamladık ve Seydişehir'de yine sizlerle birlikte ilklere imza attık. Yıllardır çözülemeyen projeleri beraberce sizlerle çözdük. Bir kısmını tamamladık. Bir kısmının temellerini attık. Bir kısmını projeleri devan ediyor.

Seydişehir'de sizlerle beraber eskileri tarih yaptık. Eski garaj diye bir şey yok artık, eski sağlık meslek lisesi diye bir şey yok artık, eski ceza evi diye de bir şey yok .Bunların tamamı sizlerin hizmetine sunuldu. Seydişehir'in tarihini değiştirecek projeleri yine sizlerle beraber yürütüyoruz. Maddi çalışmalarımızda Seydişehir'de tarih yazdığımız noktasında iddialıyız. ancak son zamanlarda belediyecilik artık sosyal belediyeciliğe döndü. Bu noktada gene sizlerle beraber ilkleri yaşıyoruz. Yaptığımız program Seydişehir tarihinde bir ilk. Siz bunları hak ediyorsunuz. Gençlerimize yönelik yapmış olduğumuz kültür faaliyetleri, sportif faaliyetler ,sosyal faaliyetler bunların hepsi bir ilkti. Bu ilkleri hep birlikte yaşadık. İnşaallah bundan sonra da beraberce daha güzel hizmetleri yapmış olacağız.

Sosyal Belediyecilik gerçekten insanımızın ihtiyacının olduğu bir çalışma. Özelliklede toplumumuzun farklı mezheplere , meşreplere, siyasi düşüncelere, felsefi düşüncelere ayrıştırıldığı ve özelliklede bu milletin üzerinde operasyonların yapıldığı içeriden ve dışarıdan tetikçi hainlerin beslenildiği ,dışarıdan tamamen üzerimize gelindiği, meyveli ağaç taşlanır. artık Türkiye kendi ayakların üzerinde durabilen, Türkiye süper güç denilen ülkelere kafa tutabilen bir noktaya geldi. Bundan dolayı da üzerimizde ciddi oyunlar, ciddi projeler uygulanıyor. Farklı hiç bir ayrıma bakmadan millet olarak hangi ırktan , hangi memleketten , hangi coğrafyadan olursak olalım bu bayrağın altında , bu coğrafyada kardeşle yaşamak mecburiyetindeyiz. Ortak paydalarımıza göre hareket etmek mecburiyetindeyiz ki bu hainlerin oyunlarını bozalım. Bu hainlerin oyunları biz 15 Temmuz da bozduk. Baktığımız zaman büyük bir çoğunluğunu gençler olduğunu gördük. Nasıl ki Çanakkale de okullarda mezun veremeyecek noktaya geldi askere giden çocuklarımızı gençlerimiz 11 yaşına kadar indiği zaman dilimi oldu .Orada nasıl ki ayrım yapmamış bu memleketi beraberce savunmuş bu milletin evladı , bu milletin evladı bu milletin gençliği destan yazmış ise bu günde bu milletin evladı oynanan oyunlarda gene beraber oldu bir oldu iri olup , diri olup, kardeş olup bu bayrak altında özgürce yaşabilmenin mücadelesini 15 Temmuz da verdik. Daha önce verdik bundan sonrada vereceğiz. Bu sosyal belediyecilikte bu programlar bizlerin bir ayara gelmesi kaynaşması , kardeş olması , birlikte olması anlamıyla gerçekten önemli. Sizler Seydişehir bu notada bu tür programlara aç ve susuz olduğunu gözlemledik. Sizler Seydişehir'in tamamı bu meydanı doldurdunuz. Programların en güzelini sizlere hazırlamaya gayret ettik. Siz bunlara layıktınız, İnşallah önümüzdeki zaman diliminde daha güzel etkinliklerde daha büyük programlarda sizlere beraber olacağız. Her akşam burayı doldurduğunuz için hepinize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bizlerin güvenliğini sağlanmasında gerek asker gerek polis kardeşlerimize , sağlıkçılara teşekkür ediyoruz. Başlangıçtan bu güne kadar bizimle beraber hareket eden yanımızdan ayrılmayan Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz, bu projeleri çalışmalarımızda bizlere desteğini esirgemeyen Bakan Yardımcımıza müteşekkiriz, teşekkür ediyoruz. Özellikle 2, 5 haftalık bir zaman dilimi içerisinde bu alanın ve programın hazırlanmasında emeği geçen birim müdürlerime , çalışanlarıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel günlerde , daha güzel programlar buluşmak dileğiyle hepinize saygılar sunuyor hayırlı akşamlar diliyorum"dedi.

Şölenin son gün etkinliklerinde en iyi karpuz yetiştiricisi belirlendi ve şölene katkı sağlayanlara ve sponsorlara plaket verildi. Ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz'ın plaketini ise Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi ve Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan birlikte sundular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Orhan Hakalmaz Mehmet Tutal Seydişehir Şölen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title