Haberler

Servis Minibüsünde Unutulan Çocuğun Ölmesi

İzmir'de, okul servis minibüsünde unutulduktan sonra hastanede yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in anne ve babası İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'yi ziyaret etti.

İzmir'de, okul servis minibüsünde unutulduktan sonra hastanede yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in anne ve babası İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'yi ziyaret etti.

Anne Buket ve baba Serkan Sakin, İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'yi makamında ziyaret ederek, olayın ardından göstermiş oldukları hassasiyet nedeniyle teşekkür etti.

Yahşi, olayla ilgili gelinen aşamalar hakkında aileye bilgi verdiklerini aktararak, konuyla ilgili müfettişlerin çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Olayın yakın takipçisi olduğunu ifade eden Yahşi, "Müfettişlerimiz en ince ayrıntısına kadar olayı takip ediyoruz. Adli anlamda da savcılarımız olayı takip ediyorlar. Anne ve babamızın yürekleri rahat olsun en ufak bir ayrıntıya varana kadar inceleniyor. Bir ihmal, kasıt ne varsa bunların açığa çıkarılması için devletimiz bütün imkanlarıyla çalışıyor. Sayın Başbakanımız, valimiz de olayı takip ediyorlar. İnşallah en kısa sürede de bunu sonuçlandıracağız." dedi.

Yahşi, bütün servisleri yakın takibe aldıklarını konuyla ilgili İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları Başkanı Hasan Basri Bostancı ile görüştüklerini aktararak, korsan servislere asla müsade etmeyeceklerini söyledi.

"Suçluların cezasını alacağına inanıyoruz"

Baba Serkan Sakin, büyük bir acı yaşadıklarını, bu olayda yaşanan bir ihmalin bütün Türkiye'ye mal edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Sorumluların hak ettiği cezayı alacağına inandığını ifade eden baba Sakin, şunları kaydetti:

"Biz zaten olayın başından beri söyledik, biz devletimize güveniyoruz, bu işin üstesinden de geleceğinden adımız gibi eminiz, inşallah suçlular cezalarını bulacaklar, bu konuda bir endişemiz yok. Sağ olsunlar İl Milli Eğitim Müdürü de bu işin arkasında olduğunu baştan beri söylemişti, biz baştan beri inanmıştık."

Serkan Sakin, başka ailelerin canlarının yanmamasını isteyerek, bütün yetkililerin konunun takipçisi olduğunu bildiklerini bu nedenle rahat olduklarını aktardı.

Olay

İzmir'in Çiğli ilçesinde 15 Ağustos'ta, anaokuluna gitmek için sabah evden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın halde bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Alperen'i anaokuluna götüren servisin şoförü T.İ. ile servis görevlisi D.K. ifadesi alınmak üzere gözaltına alınmıştı. T.İ, "Dikkat ve özen hükümlülüğüne aykırı davranma ile ölüme sebebiyet verme" suçundan tutuklanırken D.K. savcılıktan serbest bırakılmıştı.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü de olayın ardından idari soruşturma başlatarak müfettiş görevlendirmiş, bugün de Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin yürütülen idari soruşturma çerçevesinde anaokulunun kapatılmasına karar verilmişti.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında özel anaokulu müdürü ile olay sonrası serbest bırakılan servis görevlisi kadın hakkında gözaltı kararı vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Baba Serkan Ömer Yahşi İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title