Haberler

Seri Katil Davası

İzmir'de, üç yıl önce bir gün ara ile Ayşe Selen Ayla, Azra Has ve Esra Yaşar'ı başlarından silahla vurarak ölümlerine sebep olduğu iddiasıyla yargılanan Hamdi Ayri, son kez çıktığı hakim karşısında 45 yıl hapse mahkum edildi.

İzmir'de, üç yıl önce bir gün ara ile Ayşe Selen Ayla, Azra Has ve Esra Yaşar'ı başlarından silahla vurarak ölümlerine sebep olduğu iddiasıyla yargılanan Hamdi Ayri, son kez çıktığı hakim karşısında 45 yıl hapse mahkum edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesinde Siyah-Pembe Üçgen LGBTT ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adliye önünde basın açıklaması yaptı. Cinayetlere kurban giden isimlerin aileleri de basın açıklamasına yakınlarının fotoğraflarının bulunduğu pankartlarla destek verdi.

İzmir'in Balçova ilçesinde, 24 Nisan 2010 Cumartesi gecesi bankada çalışan Esra Yaşar'ı, ertesi gece üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla'yı, pazartesi gecesi de "Azra" takma adını kullanan travesti Mustafa Has'ı tabancayla başından vurarak öldürdüğü, cep telefonları ile paralarını gasp ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan seri katil Hamdi Ayri, 3 yıl sonra 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İDAM YASASINI TALEP ETTİLER

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geniş güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmaya tutuklu sanık Hamdi Ayri, sanık avukatı Mert Çelikdemir, öldürülen Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ve travesti Mustafa Has'ın yakınları ile avukatları katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Başkanı Sanem Deniz de duruşmaya müdahil olarak katıldı. Mahkeme heyeti mağdur ailelerin avukatlarına son sözlerini sordu. Mağdur aileler adına konuşan avukatlar, sanık Hamdi Ayri'nin cinayetleri planlayarak işlediğini ve bu yüzden indirim hakkının kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Başkanı Sanem Deniz de, sanık Hamdi Ayri'ye en ağır ceza verilmesini istedi. Mahkeme başkanı sanık Hamdi Ayri'ye 'Söyleyecek bir şeyin var mı?" diye sordu. Ayağa kalkan ve soğukkanlı davranış sergileyen Ayri, 'Söyleyecek bir şeyim yok' dedi. Mahkeme heyeti son karar için duruşmaya 10 dakika ara verdi. Kararı açıklamayan mahkeme başkanı, 3 yıldır tutuklu bulunan ve akli dengesi yerinde olduğu anlaşılan Hamdi Ayri'ye 3 ayrı cinayetten 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, yağma suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah suçundan 3 yıl hapis ile 2 bin TL para cezası verdi.Karar karşısında yorum yapmayan Ayri, yine geniş güvenlik önlemleri altında duruşma salonundan çıkarıldı.

Acılı aileler ise duruşma boyunca gözyaşı döktü. Üst sınırdan verilen cezanın sevindirici olduğunu belirten acılı aileler, bu cinayetleri Hamdi Ayri'nin tek başına işlemediğini, bu gerekçeyle Yargıtay'a başvuracaklarını açıkladı.

Üniversiteli Ayşe Selen Ayla'nın annesi Hatice ve babası Sertel Ayla kararın Ayri için en üst seviyede belirlendiğini ancak idam cezasının geri gelmesi gerektiğini ifade ettiler. Anne Hatice Ayla; bu katili ve arkasındaki koruyanları Allah'a havale ettiğini söyledi. Baba Sertel Ayla da; "İdam cezasını geri getirmeyenler acaba kendi başlarına böyle bir şey gelseydi bizleri yönetenler de aynı şekilde mi düşünürlerdi acaba? Siyasi suçları ayırıyorum. Ama kadınlara yönelik suçlarda idam cezası caydırıcı olur. Bu iş bitsin artık. Bizim en değerli varlıklarımız gidiyor. Benim kızım mimar olacaktı. Adalet 3 yıl sonra tecelli etti. Ama adalet gecikmesin. Herkes cezasını çekmeli" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bodrum'da garsonluk yapan Hamdi Ayri,

25 Nisan 2010'da bir banka şubesinde çalışan Esra Yaşar'ı (27), Balçova İlçesindeki Çağdaş Caddesi 5 numara önünde tabancayla başına ateş ederek öldürdü. Ayri, genç kızın cep telefonu ve içerisinde şahsi eşyaları ile parası bulunan çantasını aldı.

Hamdi Ayri, bir gün sonra, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Ayşe Selen Ayla'yı (22) başına tabancayla ateş ederek öldürdü. Ayri, genç kızın cep telefonu ile içerisinde para ile kimlik ve banka kartları bulunan cüzdanını alıp kaçtı. Son olarak, birlikte olmak için anlaştığı "Azra" takma isimli travesti Mustafa Has'ı (30), Kemeraltı'nda, bir otomobilde başına tek el ateş ederek öldüren Hamdi Ayri, birer gün arayla işlediği üç cinayetin ardından gizlenmek için Muğla'nın Bodrum İlçesine gitti. Ayri, gaspettiği cep telefonları satarken görüntülendiği güvenlik kameraları kaydından kimliğini belirleyen polisin düzenlediği operasyonla yakalanarak İzmir'e getirildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sanem Deniz Ayşe Selen Balçova Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title