Haberler

Selin vurduğu İzmir'de yüzde yüz dolan iki barajın kapakları açıldı

Güncelleme:

İzmir'de yaşanan sel felaketinin ardından Balçova ve Ürkmez barajlarının tamamen dolmasıyla tahliye işlemi başlatıldı. Konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bölgedeki vatandaşlarımızın dikkatli olmasını rica ediyorum" dedi.

İzmir'de yaşanan sel felaketi nedeniyle barajlar dolunca tahliye işlemi başlatıldı.

İzmir'de sağanağın neden olduğu selde 2 kişi yaşamını yitirdi. Kent merkezine son 14 saatte metrekareye düşen yağış miktarı 142 kilograma ulaştı. Sel felaketinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balçova ve Ürkmez barajlarında doluluk oranı yüzde 100'e ulaşınca kontrollü tahliye işleminin başlatıldığını bildirdi.

VATANDAŞLAR UYARILDI

Soyer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kent tarihinin rekor yağışlarından birini alan İzmir'de Balçova ve Ürkmez barajlarında doluluk yüzde 100'e ulaşınca DSİ suyun kontrollü tahliyesine başladı. Bölgedeki vatandaşlarımızın dikkatli olmasını rica ediyorum." dedi.

Öte yandan İzmir'de kuvvetli yağışın yarın sabah saatlerine kadar etkili olacağı bilgisini veren meteoroloji yetkilileri, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Tunç Soyer Balçova İzmir Haberler

500

Yorumlar (5)

Murat:

Kuraklık var su yok diye isyan edersiniz, sel vurdu diye isyan edersiniz. Allah(C.C) size ne et(mesin)sin?? Azıcık dilinizi tutun Allah’ı unutmayın!! Sözlerim isyankarlara!!

12
1
yanıtYanıtla
alime bilir:

sayın başkan hedefiniz yağmur sularını tutmak olsun yeni barajlar yapılsın ilerde kuraklık olucak boşa bir damla su bile ğitmesin

1
0
yanıtYanıtla
İSRAFİL:

Kuraklık var demiştiniz ??

1
0
yanıtYanıtla
rica:

başkan sizdende ricam artık bir çözüm

0
1
yanıtYanıtla
Egenin Yiğitleri:

Kırk seneden beri aynı mantıkla yönetilemez bu mantık bu şehre hiç bir şey vermedi izmir li olarak izmir artık ne güzeli tam bir pis şehir oldu ama unutmayın insanlar layik olduğu gibi yaşar bu yerel yönetime yeter deme zamanı geldi artık izmir in altıda östüde çökmüştür

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title