Haberler

Selçuk'ta Sanat İvme Kazanıyor

Selçuk’ta aynı gün iki serginin açılışına katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Selçuk’ta sanatın ivme kazanıyor.

Selçuk'ta aynı gün iki serginin açılışına katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "Selçuk'ta sanatın ivme kazanıyor. Toplumun insani duygularını artırabilmek için sanatın çok önemli olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz" dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı aynı gün içerisinde iki sergi açılışına katıldı. İlk olarak Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi'nde 2015-2016 Öğretim Yılı Genel Sergisi'nin açılışına katılan Başkan Bakıcı, daha sonra Selçuk Efes Kent Belleği'nde Belevi Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Görsel Sanatlar Sergisi'nin açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kesti. Selçuk'ta sanatın ivme kazandığını belirten Başkan Bakıcı, "Toplumun insani duygularını artırabilmek için sanatın çok önemli olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz" diye konuştu.

SERGİYİ GEZDİ

Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin resim, ahşap boyama ve takı kurslarının yanı sıra, Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'nde kırkyama kursuna katılan kadınların da özgün çalışmalarının yer aldığı serginin açılış kurdelesini Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile birlikte kesen Başkan Bakıcı sergiyi gezerek çalışmaları inceledi.

KURDELEYİ ÇOCUKLAR KESTİ

Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Geleneksel Yılsonu Sergisi'nin ardından Selçuk Efes Kent Belleği'ni ziyaret eden Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı burada Belevi Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Ortaokulu'nun hazırladığı Görsel Sanatlar Sergisi'nin açılış kurdelesini öğrencilere kestirdi.

27 MAYIS'A KADAR AÇIK

Görsel Sanatlar Öğretmeni Özden Bozankaya eğitmenliğinde yıl boyunca hazırladıkları çalışmaları sergileyen öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Resimlerin yanı sıra geri dönüşüme uygun malzemelerin yapılan üç boyutlu çalışmalar, alçı ve kilden yapılan maskeler de Belevi Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Görsel Sanatlar Sergisi'nde sergilenen çalışmalar arasında yer aldı. Sergi, 27 Mayıs Cuma gününe kadar Selçuk Efes Kent Belleği'nde açık kalacak. 65 tanesi resim olmak üzere 100'ün üzerinde çalışmadan oluşan Görsel Sanatlar Sergisi'ni öğrencilerle birlikte gezen Başkan Bakıcı öğrencilerin yaptığı çalışmaları tek tek inceleyerek onlardan çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

"SANAT BİREYİ VE TOPLUMU GELİŞTİRİR"

Sanatın, çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar başta olmak üzere tüm kesimler için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Bakıcı "Ruhumuzu terbiye etmenin bir yolu da sanattır. Toplumun insani duygularını artırabilmek için sanatın çok önemli olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Özellikle çocuklar ve kadınların sanatla ilgilenmesi toplum açısından ayrı bir öneme sahip. Sanatla iç içe olan bir toplumunda gelişiminin çok daha iyi olabileceğini ve insani ilişkilerinin de üst düzeye çekileceğini söyleyebiliriz. Bu nedenle bu yönde yapılan çalışmaları yerel yönetim olarak destekliyoruz. Selçuk'ta sanatla ilgili müthiş bir ivme kazanıldı. Biz sanatla ilgilenen her kesime ulaşmaya çalışıyoruz. Sergide emeği geçenleri kutluyorum" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dahi Zeynel Bakıcı Ayhan Boyacı Belevi Efes Yerel Haberler

title