Haberler

Selam Tevhid"De Kumpas Davası Yargıtay'da

Kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen soruşturmada binlerce kişi hakkında usulsüz dinleme kararı vermekle suçlanan 54 hakim ve savcının yargılandığı davanın altıncı duruşması, sanık savunmalarıyla devam ediyor.

Kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen soruşturmada binlerce kişi hakkında usulsüz dinleme kararı vermekle suçlanan 54 hakim ve savcının yargılandığı davanın altıncı duruşması, sanık savunmalarıyla devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik soruşturmanın yargı ayağını oluşturan ve Yargıtay 16. Ceza Dairesince görülen davanın duruşması, sanık sayısının fazlalığı, Yargıtaydaki salonların yetersizliği nedeniyle Sincan Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonunda yapıldı.

Heyete Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Mehmet Öztunç'un başkanlık ettiği duruşmaya, sanıklar, avukatları ile müşteki avukatları katıldı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Poyrazköy, Odatv gibi davalarda görev yapan eski hakim Mehmet Erdoğan ek savunma için söz istedi. Hakkındaki suçlamaları reddeden Erdoğan, beraatına karar verilmesini istedi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Kurtaran'ın, "İsimsiz, sadece TC Kimlik Numarası üzerinden gelen taleplerle ilgili dinleme kararı vermişsin. Hiç araştırmadın mı, merak etmedin mi? Bu kadar gözü kapalı karar verilir mi? Yaptığın iş ortada." dedi. Bu sözler üzerine sanık Erdoğan, "Bazen maddi hatalar olabiliyor." demekle yetindi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Kara'nın, "TC Kimlik numaraları üzerinden kimlerin dinlendiğini araştırmadınız mı? Kararda, suç şüphesini kuvvetlendirecek, en ufak belge veya ihbar tutanağı yok, hiçbir şey yok." demesi üzerine de Erdoğan, "Jandarma ve polisten talepler gelmiş. Onları devlet görevlisi olarak gördük, o yüzden gelen talepleri kabul ettik." diye konuştu.

Yalova'da yakalanan eski Hakim Ekinci savunma yaptı

Duruşmada, davanın firari sanıklarından olan ve Yalova'da yakalanan Şike, Odatv davasının eski hakimi Mehmet Ekinci de savunma yaptı.

Haklarında açılan soruşturmayı yürütenlerce, özel yetkili mahkeme döneminde görev alanların tümünün FETÖ üyesi olduğu kanısının taşındığını öne süren Ekinci, 2011'de 5 kişiyle ilgili dinleme kararı verdiğini, bu kişilerin de devlet büyükleri veya siyasiler olmadığını iddia etti.

Selam Tevhid Kudüs örgütünün, terör örgütü olduğu konusunda herhangi bir şüphe bulunmadığını, bu konuda yargı kararları olduğunu hatırlatan Ekinci, bu nedenle örgüt hakkında başlayan soruşturma kapsamındaki şüpheliler hakkında dinleme kararı verdiğini öne sürdü.

Soruşturmanın, 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasından sonra çarpıtıldığını ileri süren Ekinci, kendisinin bu tarihten sonra herhangi bir dinleme kararı vermediğini savundu. Ekinci, "Ben 5 kişi hakkında dinleme kararı verdim ama benden sonra devlet büyükleri dinlenmiş. Benim devlet büyükleri, bürokratlar, siyasilerle ilgili bir tane bile kararım yok." dedi.

Duruşmada, dinleme kararı verdiği 5 kişinin telefon tapelerini de okuyan Ekinci, dinleme kayıtlarından, bu kişilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiklerinin, İran ajanlığıyla ilgili konuşmalar ve toplantılar yaptıklar yaptıklarının, Selam Tevhid Örgütü üyeleri ile şifreli konuşmaları bulunduğunun görüleceğini savundu.

Duruşmaya verilen öğle arasının ardından sanıkların savunmalarıyla devam edilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Ekinci Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title