Haberler

Sek Köy 36 yıl sonra ezan sesine kavuştu

Güncelleme:

Sek Köy 36 yıl sonra ezan sesine kavuştu

Yeniden ezan sesine kavuşturan YK enerjiye teşekkür ettiler

MUĞLA - Muğla'nın Milas ilçesine bağlı kırsal Sek Köyü 36 yıl aradan sonra ezan sesine kavuştu. Ramazan ayına günler kala yeniden ezan sesine kavuşan köylüler, Köye yeniden cami yapılmasına vesile olan herkese teşekkür ederek merkezi sistemle de olsa köyde yaşayanların ezan sesi duymasına katkı sağlayan YK Enerji'ye de unutmadılar. YK Enerji öncülüğünde kurulan sistem sayesinde Sek Köy'ün sakinleri artık 5 vakit ezan sesi duyabiliyor.

Sek Köy'e 2014 yılında muhtar seçildiğini ve o dönem verdiği sözlerin başında köye cami yapıp 36 yıldır hasret kaldıkları ezan sesini yeniden yükseltecekleri geldiğini belirten Muhtar Niyazi Dülger, verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Köy muhtarlığı olarak YK Enerji ile sürekli görüştüklerini ve zaman zaman sosyal ihtiyaçlarının karşılanması hususunda destek aldıklarını belirterek "Köyümüzde 36 yıldan bu yana ezan okunmuyordu. Bu da bizim için ciddi bir eksiklik ve zor bir durum idi. Önce köylülerimizin ve hayırseverlerin desteği ile camimizi yaptık. Ardından da imamımız olmasa da 5 vakit ezan sesi duyulacak şekilde sistem kurduk. Bu konuda bizlere her türlü desteği veren başta YK Enerji Kurumsal İletişim Direktörü Cafer Varol olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Sanki Mağara'da yaşıyor gibiydik"

Köyde 36 yıl sonra yükselen ezan sesi ile oldukça duygusal anlar yaşadıklarını ve bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadığını kaydeden köy sakinlerinden Türkan Dülger ise "Ezan sesini duyuncaya kadar kendimizi sanki mağarada, mahrumiyet bölgesinde yaşıyormuş gibi hissediyorduk. Artık eski günlerimize döndük. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Yılın belli dönemlerinde Köyde yaşayan Gülbeyaz-Nihat Selek çifti ise yıllar sonra, ezan sez-sine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Ezan sesine hasret kalmıştık. Bizi bu sese kavuşturanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Köyün en yaşlı sakinlerinden Ümmühan Demir ise, gençlik yıllarında duyup köyünde 36 yıldır hasret kaldığı ezan sesini yeniden duyunca asası ile camiye koşup caminin önünde ceketini çıkarıp şükür namazı kıldığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Muğla Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title