Haberler

Şehri Renklendirdi, Amacı 81 İli Boyamak

Resim öğretmenliği bölümünü tamamlayan ancak atanamayan Merve Aslan, çizdiği resimlerle yaşadığı şehir olan Batman'ı renklendiriyor.

Resim öğretmenliği bölümünü tamamlayan ancak atanamayan Merve Aslan, çizdiği resimlerle yaşadığı şehir olan Batman'ı renklendiriyor. Daha çok çocukların beğenisini toplayan Aslan, işini severek yaptığını kaydetti. Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Merve Aslan, üniversite bittikten sonra boş durmayıp site ve kafelere yaptığı resim çalışmaları ile Batman'ı renklendiriyor. 5 yıldır duvar resimleriyle uğraşmaya başlayan Aslan, çevreninde ilgisini çeken sanatsal çalışmaları ile beğeni topladı. Çocukların isteklerine göre resim çizerek, onlarla beraber duvarlara renk katıyor. Severek yaptığı duvar resimlerinde çizgi film karakterleri ve manzara resimleri yer alıyor. Merve Aslan, Batman'dan sonra Türkiye'nin 81 iline de bu sanatsal çalışmayı yapmayı düşündüğünü belirtti.

5 yıldır duvar resimleriyle uğraştığını söyleyen Aslan, "Tabi bundan önce 4 yıllık üniversite bitirip resim mezunu oldum. Atanmayı beklerken boş durmak istemedim. Batman'ın birçok yerini boyadım. Kafelere, sitelere hatta boş bulduğum her alana resim yaptım. Hem insanların görsel zenginliği artsın diye hem de resme ve sanata bakış açısı değişsin diye bunun için uğraştım. Bunu başardığımı düşünüyorum" dedi.

"AMACIM TÜRKİYE'NİN 81 İLİNİ BOYAMAK"

İnsanların sanata karşı bakış açısının çok değiştiğini vurgulayan Aslan, "İletişim kurduğum insanların resme sevgisi, sanata olan duyguları o kadar genişledi ki. Amacım Türkiye'nin 81 ilini boyamak. Türkiye'deki bütün insanlara sanatı ve resmi sevdirmek. Bu ülkeye bir kadın eli değmesi gerekiyordu" şeklinde konuştu.

Sitede oturan minik Jinda Çetinbaş ise "Yaptıklarını çok beğendim. Bahçeye çıkma hevesim arttı" diye konuştu.

(Sevban Sevkal/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Merve Aslan Türkiye Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title