Haberler

Şehitlik Beratı 31 Yıl Sonra Verildi

Mardin - Kızıltepe karayolunda 24 Mart 1986'da göreve giderken trafik kazasında yaşamını yitiren Jandarma Astsubay Çavuş Vahdettin Özdemir'in şehitlik beratı, 61 yaşındaki eşi Mine Özdemir'e, ikamet ettiği Mersin'in Erdemli ilçesinde Kaymakam Muhittin Pamuk tarafından teslim edildi.

Mardin - Kızıltepe karayolunda 24 Mart 1986'da göreve giderken trafik kazasında yaşamını yitiren Jandarma Astsubay Çavuş Vahdettin Özdemir'in şehitlik beratı, 61 yaşındaki eşi Mine Özdemir'e, ikamet ettiği Mersin'in Erdemli ilçesinde Kaymakam Muhittin Pamuk tarafından teslim edildi.

Pamuk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Derin, Emniyet Müdürü Ali Doğan ile Özdemir'i, oturduğu Kargıpınarı Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Pamuk ve beraberindeki heyet, Mine Özdemir ve kızı Demet Özdemir'e Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gönderilen şehitlik beratını takdim etti.

Şehitlik beratının verilmesi sırasında Demet Özdemir duygulanarak, gözyaşı döktü.

Kaymakam Pamuk, iki çocuk babası şehit Özdemir'in 1986 yılında askeri araçla göreve giderken geçirdiği trafik kazasında yaralandığını, tedavi gördüğü Diyarbakır Askeri Hastanesinde şehit olduğunu anımsattı.

Pamuk, "Devletimiz şehitlerimizin, ailesinin ve yakınlarının her zaman yanında olmuştur. Şehitlik beratı gecikmeli de olsa aileye takdim edilmiştir." dedi.

Pamuk ayrıca, ailenin daha önce yaptığı başvurusunun reddedildiğini ancak geçen yıllarda yapılan kanun değişikliğiyle bu haktan yararlanabildiklerini sözlerine ekledi.

"Bizim için manevi değeri çok büyük"

Şehit eşi Mine Özdemir de eşi adına çok mutlu olduğunu belirtti.

Eşine karşı son görevlerini yerine getirmiş gibi hissettiğini ifade eden Özdemir, şunları söyledi:

"15 yıl önce Jandarma Genel Komutanlığına şehit beratı almak için başvuru yapmıştım ama 5 generalin imzasıyla ret cevabı gelmişti. Ben devlete küsmüş vazgeçmiştim. Ancak 15 gün önce yeniden Jandarma Genel Komutanlığına şehitlik beratı için bir dilekçe daha yazdım. Dilekçemi yazdıktan 15 gün sonra şehitlik beratının verildiğini öğrendim. Bizim için manevi değeri çok büyük olan bir beratı bizlere veren devletimize, Genelkurmay Başkanlığımıza, Jandarma Genel Komutanlığımıza çok teşekkür ederim."

Şehidin kızı Demet Özdemir de başvuruları kabul edildiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Herkese 'Babam şehit' diye söylediğimde 'Hani beratı neden yok' derlerdi. Babamın şehit olduğunu kimseye anlatamazken ve şehitlik talebimiz reddedilerek umutsuzluğa düşmüşken devletimiz 'Olmaz öyle şey' diyerek, babamın şehitlik beratını 31 yıl sonra da olsa verdi ya o bize yeter. Devletimizden Allah razı olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Muhittin Pamuk Demet Özdemir Kızıltepe Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title