Haberler

Şehitkamil'deki Arazi Yollarının Tamamı Açılacak

Kırsal alanda yürütülen arazi yolları çalışmalarına değerlendiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Dönemimizin sonuna kadar tüm mahalle olan köylerimize girmiş olacağız. Kırsal alanda arazi yolu açılmamış yer kalmayacak” dedi.

Kırsal alanda yürütülen arazi yolları çalışmalarına değerlendiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Dönemimizin sonuna kadar tüm mahalle olan köylerimize girmiş olacağız. Kırsal alanda arazi yolu açılmamış yer kalmayacak" dedi.

Büyükşehir yasası ile birlikte hizmet ağı genişleyen Şehitkamil Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki mahalle olan köylere yatırımlarını sürdürüyor. Mahalle sakinlerinin kullanırken sıkıntı yaşadığı arazi yollarında çalışma yapan Şehitkamil Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri, bugüne kadar toplam 193 kilometre arazi yolu açtı ve açılan bu yollara 185 ton mıcır döktü.

Şehitkamil Belediyesi'nin açmış olduğu arazi yollarıyla Acaroba, Aktoprak, Atalar, Battal, Bayatlı, Bedirköy, Beyreli, Bozobası, Büyükpınar, Cerit Yeniyapan, Dımışkılı, Durnalık, Eski Şarkaya, Yeni Şarkaya, Güngürge, Işıklı, İncesu, İskenderli, Kabasakız, Karadede, Karpuzkaya, Kozluyazı, Küllü, Sarılar, Sofalıcı, Suboğaz, Tokdemir, Tuğlu, Üçgöze, Yamaçoba, Yeşilce, Yığınlı, Ülkerli ve Zülfikar mahallesi olmak üzere toplam 34 mahalle birbirine bağladı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kırsal alanda yürütülen arazi yollarındaki çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, arazi yolu açılmayan mahalle kalmayacağını, tüm yollar açılana kadar çalışmaların hızlı bir biçimde sürdürüleceğini söyledi. Fadıloğlu, "Dönemimizin sonuna kadar tüm mahalle olan köylerimize girmiş olacağız. Kırsal alanda arazi yolu açılmamış yer kalmayacak. Bizim derdimiz; vatandaşlarımızın tarım yaparken daha rahat ulaşımını sağlamak. Vatandaşlarımızın arazisine rahat bir şekilde gidip gelerek ürünlerini rahat bir şekilde getirmelerini sağlamak adına bu çalışmaları devam ettireceğiz" dedi.

YOLLAR VATANDAŞLARIMIZIN İŞBİRLİKLERİYLE YAPILIYOR

Köyden dönüştürülen mahallelerin bağlantı yollarında yürütülen yol açma çalışmalarının Şehitkamil Belediyesi sorumluluk sahası olmadığını kaydeden Fadıloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak vatandaşın rahatı için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Fadıloğlu, "Özellikle köyden dönüştürülen mahallelerin bağlantı yolları zaten bizim sorumluluk alanımızda değil. Ama köylerin içerisindeki arazi yollarıyla ilgili Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalıştık. Belirli noktalarda malzeme desteği de alarak, daha önceden dar olan yerlerin genişletilmesi veya hiç olmayan yolların açılması noktasında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yürütülen çalışmalarda vatandaştan büyük destek gördüklerini dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Özellikle köylülerimizin vermiş olduğu destekle arazilerine giriyoruz. Onların da desteğiyle sorunsuz bir şekilde çalışmaları devam ettiriyoruz. Vatandaşımızın ulaşabilecek her noktaya ulaşmaları noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehitkamil Aktoprak İncesu Yerel Haberler

title