Haberler

Şehit Yakınları ve Gazilere Ücretsiz "Seyahat Kart" Müjdesi

Şehit yakınları ve gazilere ücretsiz "seyahat kart" müjdesiZONGULDAK - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren, toplu taşımada 'serbest ulaşım' için gazi, gazi yakını ve şehit yakınlarına verilen kartlarla, Alaplı'da Halk Otobüse binerken kullanılan çipli kartla...

Şehit yakınları ve gazilere ücretsiz "seyahat kart" müjdesi

ZONGULDAK - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren, toplu taşımada 'serbest ulaşım' için gazi, gazi yakını ve şehit yakınlarına verilen kartlarla, Alaplı'da Halk Otobüse binerken kullanılan çipli kartla İstanbul metrosu ve diğer taşıma araçlarına da binilebilecek.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Özel Halk Otobüsleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Aydın, "Gazilerimiz ve şehit yakınları kart sahibi kimlik göstermeyecek. Çipli serbest kartlarını makineden geçirdikten sonra ücretsiz olarak seyahat edebilecek" dedi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaplı, Kdz. Ereğli Şube Başkanları temsilcilikleri Temel Şahin ve Muammer Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri Alaplı Özel Halk Otobüsleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Aydın'ı ziyaret ettiler.

Halk Otobüsleri Şirket Başkanı Sedat Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen uygulamalı program çalışması kapsamında, ilk defa Alaplı halk otobüslerine entegre edilen kent kart sistemiyle il farkı olmaksızın toplu taşımalarda otobüslere de binilebileceğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlık tarafından verilen serbest kartlarla entegrasyonun, şehit yakınları ile gazilere büyük kolaylık sağladığını kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca gazi, gazi yakını ve şehit ailelerine dağıtılan söz konusu çipli kartları entegre sisteminden geçiren ilk Halk Otobüsleri olmakla beraber gazi, gazi yakını, şehit aileleri ile vazife malulleri ve ailelerine hizmet vermenin gururunu yaşamaktayız. Bundan sonra Kıbrıs Gazilerimiz, 15 Temmuz ve gazi, şehit ailelerimiz bakanlığımızın vermiş olduğu kartlarla araçlarımızda rahat rahat seyahat edebilecekler. Hem şehir içinde hem de Alaplı, Ereğli güzergahında olmak üzere kullanılacak. Artık gerek Alaplı'da yaşayan, gerek şehir dışından gelen hiçbir kart sahibi kimlik göstermeyecek, serbest kartlarını makineden geçirdikten sonra ücretsiz olarak seyahat edebilecekler. Biz bu konuda Türkiye'de ilki gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak İstanbul Alaplı Aydın Yerel Haberler

title