Haberler

Şehit Polis Mardin'den Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde dün PKK'lıların zırhlı araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 37 yaşındaki Ercan Hırçın, Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında memleketine uğurlandı.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde dün PKK'lıların zırhlı araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polis memuru 37 yaşındaki Ercan Hırçın, Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında memleketine uğurlandı. Törene ayakta durmakta zorlandığı için tekerlekli sandalye ile katılan şehidin eşi Nurten Hırçın, "Meleğim bizi kime bıraktın? Çocuklarla bayram hazırlığı yapıyordun. Kurban olduğum, çocuklarım yetim kaldı. Ne olur geri dön" diyerek gözyaşı döktü.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde dün PKK'lılar, yola tuzakladıkları bombayı polis zırhlı aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada araçta bulunan polis memuru 2 çocuk babası Ercan Hırçın şehit olurken, Şahin Şentürk, Ferit Levent Özdemir ve Ali Maden yaralandı. Midyat İlçesi Emniyet Müdürlüğü'ne görevli şehit polis memuru Ercan Hırçın için ilk tören bu sabah saatlerinde Midyat Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleştirildi. 5 yıldır Midyat'ta görev yapan Hırçın'ın cenazesi helikople Mardin'e götürüldü.

Şehit Ercan Hırçın için Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Koçak, Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, kaymakamlar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, şehidin yakınları, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı. Şehit Hırçın'ın öz geçmişinin okunması ile başlayan tören, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un şehit polis için okuduğu dua ile devam etti.

Mardin İl Emniyet Müdürü Vekili Murat Tosun, yaptığı konuşmada, "Devletimiz var olduğu müddetçe bu millet, bu teşkilat seni asla unutmayacaktır. Sen görevini en iyi şekilde yaptın. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör örgütüne karşı yürüttüğümüz bu mücadelede, kahraman teşkilat mensubumuz Ercan Hırçın kardeşimizi hain bir saldırı sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız, hüznümüz çok büyüktür. Ancak vatan ve millet yolundaki mücadelemiz Çanakkale ruhunda, Bedir ruhunda olduğu gibi aynı inanç ve kararlılıkla devam edecektir. biz inanıyor ve biliyoruz ki milletimiz her zaman yanımızdadır. Bu büyük millet, tehditler karşısında şehit olmayı bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. Şimdi sıra bizlerde. Senin anını en iyi şekilde yaşatmak, bizlere emanet olarak bıraktığın dul ve yetimini namerde muhtaç etmemek yine bizlerin görevidir. Sen rahat et aziz şehidim" dedi.

EŞİ TEKERLEKLİ SANDALYE İLE KATILDI

Şehit polis memuru Ercan Hırçın'ın sinir kirizi geçirip, ayakta durmakta zorlanan eşi  Nurten Hırçın, törene tekerlekli sandalye ile katıldı. Nurten Hırçın, törene kızları 4 yaşındaki Melis ile 1 yaşındaki İpek'i getirmedi.

Kadın polislerin arasında tekerlekli sandalyede gözyaşları döken Nurten Hırçın, eşinin kendisine ilk aldığı yazmasını elinden bırakmadı. Tören sonunda eşinin tabutuna uzun süre sarılan Hırçın, "Meleğim bizi kime bıraktın? Çocuklarla bayram hazırlığı yapıyordun. Kurban olduğum, çocuklarım yetim kaldı. Ne olur geri dön? Sana kıyanları da paramparça etsin ya Rabbim" diyerek gözyaşı döktü.

Törenin ardından omuzlarda taşınan şehit polis Ercan Hırçın'ın naaşı kortej eşliğinde Diyarbakır yoluna kadar vatandaşlar eşlik etti. Sık sık PKK aleyhine slogan atan grup, olaysız bir şekilde dağılırken cenaze havayoluyla toprağa verilmek üzere memleketi Karabük'e gönderildi. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Emniyet Müdürlüğü Ali Maden Dargeçit Midyat Politika Güncel Haberler

title