Haberler

Şehit Kaymakam Safitürk Için Gıyabi Cenaze Namazı

PKK'lı teröristlerce katledilen Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk için Diyarbakır'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Pkk'lı teröristlerce katledilen Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk için Diyarbakır'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Derik Belediyesinde görevlendirilen, Kaymakamlıkta makam odasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit edilen Safitürk için Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı, Kürtçe mevlit okutuldu.

Vatandaşlar, Safitürk için dua etti, Kur'an-ı Kerim okudu.

"Yaramız büyüktür"

Saldırıya tepki gösteren vatandaşlardan Abdurrahman Güneş, Kaymakam Safitürk'ün katledildiği saldırıyı kınadığını söyledi.

Güneş, Safitürk'ün halka hizmet için çalıştığına işaret ederek, teröristlerin bu nedenle Safitürk'ü hedef seçtiğini aktardı.

Saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Güneş, şöyle konuştu:

"Bunun Kürtlükle hiçbir ilgisi yok. Yaramız büyüktür. Kaymakam Safitürk bize hizmet için buradaydı. Bir kaymakama kıyabilecek kadar nasıl gaddar olunabilir? Bunun izahı olamaz. Bir insana kıymak ne demektir? Ümmeti ve insanlığı öldürmüş oluyorsun. Bunun izahı olamaz."

Güneş, DBP'li belediyelerin halka hizmet etmediğini dile getirerek, Kaymakam Safitürk'ün eksik kalan hizmetleri yerine getirmek için çabaladığını kaydetti.

Bölgenin teröre karşı olduğunu vurgulayan Güneş, "Allah devlet büyüklerimize yardım etsin. Hizmet edildiği zaman halk uyanma sürecine girecek. Böyle olunca da devir değişecek. Bu da bazı güçlerin hesabına gelmeyecek." dedi.

"Allah onun hakkını bırakmasın"

Sabri Baran, şehit Safitürk'ün gece gündüz demeden Derik için hizmet ettiğini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın bölgenin huzurunu kaçırdığına dikkati çeken Baran, halkın saldırılara karşı birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini anlattı.

"Halk terör örgütü PKK'dan sürekli zulüm görüyor. Biz zulme karşı bu katliamlar olmasın diye dua ediyoruz. Kaymakam için ağlıyor, acı çekiyoruz. Allah onun hakkını bırakmasın." diyen Baran, bu saldırıların son bulmasını diledi.

"Yazıktır, günahtır"

Mehmet Atlı ise Safitürk'ü kaybetmenin acısını halkın, yüreğinde hissettiğini aktardı.

Safitürk'ün çalışkan kimliği ile tanındığına dikkati çeken Atlı, terör örgütü PKK'nın halka hizmet yapılmasına karşı olduğunu aktardı.

Atlı, terör örgütünün kaostan beslendiğini ifade ederek, "Kaymakam Derik'te hizmet yaptı diye vurdular, yazıktır, günahtır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Güneş Mardin Derik PKK Politika Güncel Haberler

title