Haberler

Şehirder 3. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği 2. olağan genel kurulunu yaparak yeni yönetimini belirledi.

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği 2. olağan genel kurulunu yaparak yeni yönetimini belirledi.

Dernek merkezinde yapılan genel kurulda Vedat Eğilmez başkanlığa ikinci defa seçildi. Divan başkanlığını Erdal Barın, divan başkan yardımcılığını Abdullah Keleşoğlu ve divan katipliğini Ferda Sapansüren'in yaptığı genel kurulda Başkan Vedat Eğilmez derneğin üç yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra denetim kurulu üyesi Emine Sever tarafından derneğin denetim raporu okundu ve ibra edildi. Ardından Başkan Yardımcısı Mustafa Uğurlu tarafından tahmini bütçe değerlendirildi ve kabul edildi.

ŞEHİRDER Başkanı Vedat Eğilmez derneğin faaliyetlerini anlattığı konuşmasında, şehir, kültür, sanat ve eğitim alanında bir okul gibi çalıştıklarını söyledi.

Eğilmez, Yakutiye Halk Eğitim Merkeziyle anlaşmalı olarak açılan Satranç, Etkili Okuma ve Yazma, Oyun Odası, Osmanlıca, Kur'an-ı Kerim (Elifba) Okuma, Etkinlilerle Kur'an-ı Kerim Eğitimi, Piyano, Ney, Bağlama, Diksiyon kurslarının yanında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Şehirder'e tevdi edilen Erzurum'da okuyan yabancı öğrencilere yönelik seminerleri yürüttüklerini dile getirdi. Şehrin problemlerine yönelik basın açıklamaları, günün anlam ve önemine binaen kişi ve kurum ziyaretleri ve onlara verilen teşekkür hediyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının tertip ettiği toplantılarda derneğin temsili, toplumu bilgilendirmek maksatlı afiş ve broşür yayımları, şehre katkı sunanlara destek olmak maksadıyla seçilen kişi ve kurumlara verilen "Şehirder Altın Rozet Ödülleri", Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Dadaşlar Kitap Kafe projesinin yürütülmesi, çocuklara yönelik "Şehirder Yaz Okulu"nun yapılması, kitap fuarlarında Şehirder yayınlarının standının açılması, "Akasyalar Düş Oldu" kitabının yayımlanması, Yavuz Küçükalkan'la "Sinema Okumaları"nın yapılması, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Yazarlık Akademisi'nin 2. döneminin yapılması, Ramazan Söyleşileri (Muammer Cindilli, Kamil Aydın, Orhan Deligöz, Mehmet Sekmen, İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Mustafa Ilıcalı, M. Cevdet Orhan), Muammer Cindilli ile şehir sohbetleri, M.Emin Öz ile "Yakın Tarih Okumaları", Kanuni'nin Erzurum'a Gelişinin 482. Yıl Dönümü Programı; kültür, sanat ve edebiyat alanında imza günleri ve sohbet programları (İsmail Kara, Ali Ayçil, Cihan Aktaş, Arif Ay, Aykut Ertuğrul, Sadık Yemdi, Sadık Yalsızuçanlar, Çetin Alpagut, Zafer Acar, M. Akif Ertaş, Zeki Koçak, Rasim Cinisli, Nihat Kabanlı, Nafiz Kuran, Yıldız Akpolat, Nurullah Akçayır, Üzeyir İlbak, Hakan Hadi Kadıoğlu, Orhan Ceylan, Ali Sinan Bilgili, Yaşar Ertaş, Bahadır Gücüyeter, Şahin Torun, Muhammet Emin Metin, Muhammet Mağ), Sharih Shiwan ile "Mesnevi Okumaları"nın son üç yılda derneğin şehre değer katan faaliyetleri arasında olduğunu söyleyen Vedat Eğilmez konuşmasına bu çalışmalarda katkısı olan herkese gönülden teşekkür ederek son verdi.

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneğinin yapılan genel kurul sonrasında oluşan yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM (Asıl): Vedat Eğilmez, Mustafa Uğurlu, Murat Ertaş, Kadir Yaşar, Nurdan Efe.

YÖNETİM (Yedek): Şeyma Aladağ, Zeynep Polat, Furkan Namlı, Turabi Gürsoy, Betül Karakuş.

DENETİM KURULU (Asıl): Erdal Barın, Emine Sever, Ahmet Karakaş.

DENETİM KURULU (Yedek): Adem Altınok, Senanur Budak, Hanifi Karadağ. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Uğurlu Emine Sever Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title