Haberler

Şeftali ve Kirazı Üretimi Kayıt Altında

Bursa Tarım İl Müdürlüğü, Şeftali ve Kirazda Üretim Süreci İçerisinde Yapılacak Kimyasal Uygulamaları Kayıt Altına Alacak.

Bursa Tarım İl Müdürlüğü, şeftali ve kirazda üretim süreci içerisinde yapılacak kimyasal uygulamaları kayıt altına alacak.

Tarım İl Müdürlüğü, meyvelerde hatalı ilaç kullanımı ile çevre ve insan sağlığını etkileyecek olumsuzlukları önlemeyi planlıyor. Konuyla alakalı açıklama yapan Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Koçkaya, "Yürütülecek çalışmalar ile Bursa'nın önemli üretim ve ihraç ürünleri olan kiraz ve şeftalide kullanılan kimyasalların kayıt altına alınması, izlenmesi ve tavsiye dışı ilaç kullanımın engellenmesini sağlayacağız. Ayrıca özellikle Rusya Federasyonu ve Avrupa Birliği'ne ihraç edilecek bu ürünlerde, söz konusu ülkelerin istemediği kimyasalların üreticilerimiz tarafından kullanılmaması hedeflenmektedir. Projenin uygulanmasına destek vermek üzere Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "şeftali ve kiraz hastalık ve zararlıları ile mücadele" adlı el kitapçıkları üretici kayıt defteri ile birlikte meyve üreticilerimize dağıtılmaktadır. Bu kitapçıklarda yer alan hastalık ve zararlı etmenlerinin tanıtımı, mücadele yöntemleri, tavsiye edilen bitki koruma ürünlerinin etkili madde ve ticari isimleri sayesinde üreticilerimize yapılan yayım ve eğitim çalışmaları pekiştirilecektir. Bu defterde üretici bilgileri, bahçe bilgileri ve o bahçede kullanılan kimyasalların kayıt edildiği bölümler bulunmaktadır. Her defterin bir cilt numarası var. Her bahçeye bir defter verilmektedir. Bir üreticinin birden fazla kiraz ya da şeftali bahçesi varsa birden fazla üretici kayıt defteri alabilecek. Defteri alan üretici sezon boyunca kullandığı kimyasalları deftere işleyecek ve defterdeki üretici kısmını imzalayacak" dedi.

WEB SAYFASI YENİLENDİ Bursa Tarım İl Müdürlüğü'nün internet sayfasının yenilendiğini de açıklayan Koçkaya, "www.bursatarim.gov.tr adlı internet sitemizde üreticilerimize yönelik olarak yürütülen eğitim programlarımızın takibi yapılarak, sanal ortamda müracaat işlemleri yapılabilecek. Analiz sonucu almak üzere toprak numunesi getiren çiftçilerimiz internet üzerinden sonuçları ve gübre tavsiyelerini görebilecek. Üreticilerimizin muhtelif tarımsal konulardaki eğilimleri ile istek ve önerilerini iletebilecekleri başvuru ve anket formlarımız da yer alacak. Kurum içi etkinliklerinin daha verimli ve hızlı bir şekilde yürütülebilmesi ve koordinasyonun sağlıklı tesisi için ivedi yazışmalar sanal ortamda yapılabilecek. İlimiz genelindeki tarımsal veri envanterlerine web sayfamızdan ulaşılabilecektir" diye konuştu.

(EY-MŞ) 13.05.2008 17:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title