Haberler

Sedye Üzerinde Kalp Masajı Yapılan Hasta Yoğun Bakımda Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Yozgat Şehir Hastanesine getirilen kalp hastasını sedyeye çıkarak hayatta tutan sağlık görevlisinin çabası günlerce konuşulmuştu. Kötü haber bugün geldi. Mehmet Toprak ancak 15 gün yaşayabildi.

Yozgat Şehir Hastanesine getirilen kalp hastasını sedyenin üzerine çıkaran hayatta tutan sağlık görevlisi İsmail Özdemir'in çabası günlerce konuşulmuştu. Yoğun bakımda tedavisi süren Toprak, bugün yaşamını yitirdi.

Sağlık memurunun gayretiyle hayata dönen Toprak, 15 gün sonra yoğun bakım servisinde yaşamını yitirdi.

Kamera kayıtlarına göre, Özdemir, kalp masajına devam ederken diğer görevliler, sedyeyi hastane içine taşıdı. Özdemir, hastayı yaşama döndürmek için müdaheleyi hastane koridorlarında da sürdürdü. Özdemir'in kalp masajını müdahale odasına sürdürmesi sayesinde hastanın kalbi yeniden çalıştı.


KALP MASAJI HAYAT KURTARIR

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğru yapılan kalp masajının hayat kurtardığını söyledi.

Çiçekçioğlu, "Hastanın hava yolu kapalı ise hava yolunun açılması gerekir. İkincisi de kalp masajıdır. Kalp masajı doğru yapıldığı zaman kesinlikle hayat kurtarır. Masaj en azından acil sağlık ekibi gelinceye kadar devam ettirilmelidir. Düzgün bir şekilde kalp masajıyla hastaneye ulaşan hastaların çoğu kurtarılmaktadır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Özdemir Mehmet Toprak Yozgat 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

3 gün sonra iyileştim:

böyle gerçek doktorlara ihtiyaç var işe yaramayan doktorların diplomaları iptal edilsin mesela ben arkadaşlar allahın üzerine yemin ederinki 1 yıldır kafa derimde sivilce çıkıyordu ensem dede iyileşmeyen bir sivilce vardı 1 yıldır acık yara dermatoloğa gittim denetmediği ilaç kalmadı kimi mantar kimi egzama artık sövdüm kavga ettim neyse en sonunda kazıdım saçları Sivas numune hastanesine gittim neyse burada söylenmeyecek şekilde kelimeler ettim adam gibi bir hoca çıktı Mustafa tosun baktı

7
2
yanıtYanıtla
SİVASLI:

meğer egzama veya mantar değilmiş sinirden stresten oluşan sivilcelermiş antibiyotik krem ve antibiyotik ilaç verdi sadece 3 sürdü ve iyi leşti 1 yıldır kapamayan sivilce yarasından eser kalmadı dökülen bütün saçlarım tek gözeden 2 tane gelecek şekilde saç çıktı bakın tüy değil saç çıktı çevrem şaşkın çok şükür kurtuldum. MUSTAFA HOCAM ADAMSIN GERİ KALAN LÜTFEN DİPLOMALARI GERİ ALINSIN PİYASADA COK GERKSİZ DOKTORLAR VAR

yanıt5
yanıt5
ENİS Ç.:

İKİ MESLEK VAR Kİ YAPMASI GERÇEKTEN ÇOK ZOR BİRİSİ TIP, DİĞERİ HUKUK. BİRİSİNDE HAYATINI KURTARMAK İÇİN ÖNÜNE GELEN HASTANIN NE KİMLİĞİ, NE IRKI, NE DİNİ, NE DE AHLAKININ HİÇ ÖNEMİ YOK! GÖREVİN HASTAYI YAŞAMDA TUTMAK. YİNE AYNI ŞEKİLDE ADALET DAĞITMAK ZORUNDASIN. AVUKAT İSEN HAKKINI ARAYACAKSIN. İSTER DOKTOR, İSTER HAKİM, SAVCI, AVUKAT OL, KARŞINA HİÇ BİR ZAMAN YÜZÜ GÜLEN İNSAN GELMEYECEK. HEPSİNİNDE DERDİ OLACAK. GERÇEK MANADA BU MESLEKLERİ İCRA EDENLER BİRER HALK KAHRAMANLARIDIR. HEPSİNE SELAM OLSUN.

6
1
yanıtYanıtla
ANIL SOYLU:

ÖĞRETMENLERİ UNUTTUN. SABAHTAN AKŞAMA KADAR YÜZLERCE ÇOCUKLA UĞRAŞIP 4 YILLIK ÜNİVERSİTE MEZUNLARI ARASINDA EN AZ MAAŞ ALAN MESLEK GRUBU. İNSANLAR EVDE BİR ÇOCUĞUYLA BİR SAAT UĞRAŞAMAZKEN ÖĞRETMENLER BİR GÜNDE YÜZLERCE ÇOCUKLA UĞRAŞIYOR. HEM DE HAKKETTİĞİNDEN ÇOK DAHA AZ MAAŞ VE ÖZLÜK HAKKIYLA. ŞİMDİ KİMSE AMA TATİLLERİNİZ VAR DİYİP ATIP TUTMASIN. ONA BAKILIRSA HER MESLEK GRUBUNUN YILLIK İZİNLERİ VAR. HEMEN HEMEN AYNI YERE GELİYOR ARTI O YORGUNLUĞA O TATİL BİLE YETMİYOR. ÖĞRETMENLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM.

yanıt3
yanıt2
son savasci:

adam hastane icinde 5 kilometre gitti bu ne lan

6
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

BURSA DA DEĞİL MİYDİ YAHU BU OLAY

2
2
yanıtYanıtla
james desmond:

evet ya bursa değilmiydi o. Ayrıca bıçakla yaralama diye yazmıştı o haberde

yanıt1
yanıt0
orhan:

Bence K. Maraşta idi ama yozgata gecmiş):

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bursa devlet yanalış

0
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bursa memeleket hastanesi yani devlet.

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title