Haberler

Şaphane ve Konak Belediyesi'nden 'Dayanışma ve Bereket Sofrası'

Kütahya’nın kirazı ve vişnesiyle ünlü şirin ilçesi Şaphane ile İzmir’in merkez ilçesi Konak arasında üçüncüsü düzenlenen ’Kardeşlik, Dayanışma ve Bereket Sofrası’ bu Ramazan’da da kuruldu.

Kütahya'nın kirazı ve vişnesiyle ünlü şirin ilçesi Şaphane ile İzmir'in merkez ilçesi Konak arasında üçüncüsü düzenlenen 'Kardeşlik, Dayanışma ve Bereket Sofrası' bu Ramazan'da da kuruldu.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarını güçlendirerek, Türkiye'ye örnek olan iftar yemeği, kaybolmaya yüz tutmuş değerleri yeniden canlandırmış oldu. Konak ve Şaphane Belediyesi'nin ortak katkılarıyla Şaphane'de düzenlenen iftar daveti kilometrelerce uzaklığa rağmen her iki ilçe arasında gönülleri de buluşturdu. İftar için Şaphane'ye gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı, Belediye Başkanı Rasim Daşhan ve Şaphane Belediye Meclis Üyeleri karşıladı. Şaphane Ulucamiin de incelemelerde bulunan Başkan Pekdaş ve Konak Belediye Meclisi üyeleri, camideki mimari işçiliğe ve çeşitli dönemlerden kalan eserlere hayran kaldılar.

Gezinin ardından Başkan Pekdaş ve beraberindekiler iftarın yapılacağı alana geçti. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 2 bin 500 kişilik iftar yemeğine ilçe halkı ve köylerden gelen vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. İftar öncesi Şaphane Belediye Başkanı Daşhan ile konuk Başkan Sema Pekdaş masaları tek tek gezerek vatandaşları selamladı. Yemek öncesi tasavvuf müziğinin eserlerini icra eden sanatçılar büyük beğeni topladı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yaptığı açıklamada, "Bugün Şaphanedeyiz. Şaphane, Konak Belediyemizin kardeş belediyesi. Biz sadece kardeşliğimizi belediyelerimiz arasında yapmayalım. Kentimizde yaşayan, şehrimizde yaşayan hemşerilerimiz de birbirinin kardeşi olsun dedik. Çünkü İzmir'de, Konak'ta çok Kütahya'lı ve ilçelerinden çok hemşerilerimiz var. Biz Anadolu'nun kardeşliğini, Anadolu'nun dayanışmasını Ramazan Ayında daha da pekiştirelim istedik. Bu nedenle kardeş belediyemiz Şaphane'yi 3 senedir ziyaret ediyoruz. İftar sofralarımızda zenginliği paylaşalım ve bereketimizi arttıralım istiyoruz" dedi.

Kendilerine her alanda destek olan Konak Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür eden Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan, "Kardeş Konak Belediyesi Başkanımız Sema Hanıma 4 yıldır ilçemize yaptığı desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.Kendileri sağolsunlar, var olsunlar" diye konuştu.

Konak Belediyesi ile Şaphane Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği iftar yemeği sonrası İlçe Müftüsü Metin Çelebi tarafından dua edildi.

Daha sonra program çocuklar için hazırlanan kukla gösterisi ve Hacivat-Karagöz oyunuyla sürdü. Şaphaneli çocuklar Ramazan ayının huzurlu ortamında eğlenceli bir akşam geçirmenin tadını çıkardı. Programda ilçede başarılı olan 10 öğrenciye bir iş adamı tarafından 10 adet bisiklet hediye edildi. (YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kütahya Şaphane Konak Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title