Haberler

Sapanca'dan Kısa Kısa

MHP Sapanca Belediye Başkan adayı Arapoğlu: "Kadınların siyasal yaşamda daha fazla yer alması gerekiyor"

MHP Sapanca Belediye Başkan adayı Oya Arapoğlu, kadınların siyasal yaşamda daha fazla yer alması gerektiğini belirtti.

Arapoğlu, Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadınların siyasette aktif olarak yer almasının kentlerin yaşam değerine önemli katkılar sağlayacağını bildirdi.

Kadınların aktif siyasette, seçilmiş organlarda kendilerine yer bulamadığına dikkati çeken Arapoğlu, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızı aktif siyasette, seçilmiş organlarda göremiyoruz. Temsilde eşitliğin sağlanamamış olması, demokrasi için de olumsuz göstergelerden biridir. Temsil düzeyini artırmak ancak kadınların siyasette daha aktif rol almaları, hakları için etkin bir mücadele vermeleriyle mümkün olabilir. Kadınlarımızın siyasal yaşamda daha fazla yer alarak, kadın siyasetçilerin sayısının artması temsil ettikleri kesimlerin sorunlarının çözümü için çaba harcamaları toplumsal ilerleme açısından da çok önemli ve gereklidir.

Önümüzdeki yerel seçimlerde kadınlarımızın yerel yönetimlerin çeşitli organlarında muhtarlık, meclis üyelikleri, belediye başkanlıkları için aday olmalarını hem demokrasi ve eşitlik adına destekliyor hem de yerel yönetimlerin doğrudan insanların günlük hayatına dokunan ve ilgilendiren özelliğinden dolayı kent yönetimlerinde kadınlarımızın etkin olmalarının kentlerimizin yaşam değerine önemli katkılar yapacağını düşünüyorum.

Kadınların politik haklarının önündeki engelleri kaldırarak, siyasal yaşama eşit  katılımı sağlayan yasaların kabulünü gerçekleştiren başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kararların altına imza atan bütün milletvekillerimizi bu önemli tarihin yıl dönümünde şükranla anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum."

AK Parti Sapanca İlçe Teşkilatı toplantısı

AK Parti Sapanca İlçe teşkilatı haftalık toplantılarına devam etti.

İlçe binasında gerçekleşen toplantıya katılan Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

2009 yılı yerel seçimlerinde verdikleri sözleri yerine getirdikleri için mutlu olduklarını ifade eden Uslu, "İlçemizde yapılan proje ve çalışmaları AK Parti Sapanca Teşkilatı'nın her bireyi ilçede yaşayan vatandaşlarımıza anlatması gerekiyor. Biz de her hafta bu toplantılara katılarak birlikte istişarede bulunuyoruz. 2009 seçimlerinde AK Parti teşkilatı olarak verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğu yaşıyorum. Bazı engeller ve sorunlar yüzünden çalışmalarımızda aksama meydana gelse de projelerimizi tamamlıyoruz" diye konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Kadın Hakları Günü Oya Arapoğlu Ak Parti Sapanca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title