Haberler

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği, Zabıta Saldırısını Kınadı

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, İha Muhabiri Ferhat Özer'in Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Memurlarının Sözlü ve Fiili Hakaretlerine Maruz Kalmasını, Yayınladığı Mesajla Kınadı.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, İHA muhabiri Ferhat Özer'in Şanlıurfa Belediyesi zabıta memurlarının sözlü ve fiili hakaretlerine maruz kalmasını, yayınladığı mesajla kınadı.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, yaptığı açıklamada, "Meslektaşımız İHA muhabiri Ferhat Özer, bir grup belediye zabıtasının saldırısına uğramıştır. Görev sonrası aracıyla iş yerine dönen gazeteci arkadaşımızın yolu, tek yönlü yola ters giriş yapan bir zabıta aracı tarafından kesilmiştir. Araçtakiler kaba bir şekilde gazeteci arkadaşımızdan yolu boşaltmasını istemişlerdir. Gazeteci arkadaşımız arkasında bir sürü araç bulunduğunu, yolun tek yönlü olduğunu hatırlatarak zabıta aracının

ters girişle yolu tıkadığını söyleyip zabıtadan yolu açmasını istemiştir. Arkadaşımızın uyarısına rağmen, zabıta ekibi tek yönlü sokağa girmek için ısrar etmiş, kaba bir şekilde arkadaşımıza sokak ortasında bağırmaya başlamışlardır. Bunun üzerine araçtan inen gazeteci arkadaşımız sokak başındaki tek yön levhasını, zabıta aracını ve sokak içindeki karşı yönden gelen araçların görüntüsünü çekmeye başlamıştır. Bunun üzerine araçlarından inen 7-8 zabıta birden gazeteci arkadaşımıza saldıramaya başlamışlardır.

Birisi gazeteci arkadaşımızın boğazını sıkarken, ikisi bir kolundan, üç-dört tanesi de diğer kolunu bükerek elindeki kamerayı almaya çalışmış, bir yandan da "Kamerayı vereceksin, görüntüleri sileceksin" diye fiili müdahalede bulunmuşlardır. Sarayönü Polis Karakolu'nun hemen yanı başında cereyan eden olay, çevredeki vatandaşların müdahalesi üzerine karakola taşınmıştır. Karakolda, gazeteci arkadaşımız davacı olmadığını beyan etmiştir. Olayın tarafımızdan öğrenilmesi üzerine, İHA Şanlıurfa Temsilciği ziyaret

edilerek, gazeteci meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimiz iletilmiştir. Şanlıurfa Gazeteciler Birliği olarak öncelikle bu olayın yaşanmış olmasından Şanlıurfa adına üzüntü duyduğumuzu kamuoyu huzurunda belirtmek istiyoruz. Şanlıurfa Belediyesi'nden olaya adı karışan memurların tespiti, olayın soruşturulması ve sorumlular hakkında acilen kanuni işlem yapılmasını bekliyoruz. Kanunları çiğneyen zabıta memurlarına, yaşanan bu olaydaki gibi zorbalık değil kanunlar çerçevesinde yerel yönetime bağlı olarak

kolluk görevi gördükleri bir kez daha hatırlatılsın. Görevi kanunların uygulanması, kuralların tatbikinin sağlanması olan zabıta, hiçbir zaman için kendisini kanunların üstünde göremez, hizmetinde olduğu halkın karşısında kaba güç gösterisi yapıp zorbalığa kalkışamaz. Buna yeltenenler hem mensubu bulundukları zabıta kurumuna hem de bağlı bulundukları belediye yönetimine zarar verip halk nazarında güven ve itibar kaybına neden olurlar. Bu açıklamamızla Basın Savcılığı'na da açık suç duyurusunda bulunuyoruz.

7-8 zabıtanın bir gazeteciye saldırması, boğazını sıkması, kolunu bükerek elinden kamerasını alıp kayıtlarını silmeye kalkışması ve bunu gündüz bir polis karakolunun yanı başında yapması, başta Şanlıurfa Gazeteciler Birliği olmak üzere tüm kamuoyunun hukuka, demokrasiye ve toplum düzenine olan inancını sarsacak boyuttadır. Bu tür bir olayın bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Sayın Savcı'nın olaya el koymasını, basın özgürlüğünün yasalarla güvence altına alındığını kamuoyuna göstermesini bekliyoruz"

ifadelerini kullandı.

(FÖ-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title