Haberler

Şanlıurfa'da Jandarmanın 178'inci Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma teşkilatının 178’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle şehit aileleri ve gazileri iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma teşkilatının 178'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle şehit aileleri ve gazileri iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Jandarmanın 178'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen iftar programında konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale'den 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar bu milletin ağır bedeller ödediğini hatırlatarak, "Hiç şüphe yok ki yarınlarımız bugünden daha güzel olacaktır" dedi.

Vali Tuna, konuşmasının devamında, "Terör örgütlerinin korkulu rüyası, milletimizin göz bebeği, halkın içinden halkın evladı, bir kanun ordusu, güçlü, güvenilir ve her durumda halkın imdadına hazır jandarma teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü münasebetiyle kurulan bu iftar sofrasında sizlerle bir arada olmak şahsım için bir onur vesilesidir. 178'inci kuruluş yıl dönümünü kutladığımız jandarmamız can ve mal güvenliğinin sağlanmasında, kamu düzeninin korunmasında ve milli birliğimizin geleceğe taşınmasında yüksek bir vazife şuuruyla aziz milletimizin sevgisini ve güvenini kazanmıştır. Bu anlamlı akşam vesilesiyle jandarma teşkilatımızın 178. kuruluş yıl dönümünü en kalbi duygularla tebrik ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum. Bin yıldır değerlerimizle yoğurduğumuz bu toprakları canıyla, kanıyla vatan haline getiren tüm şehitlerimizi ve ömürlerini bu mücadeleye vakfeden tüm gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kemal Timuroğlu ise, mübarek ramazan ayında jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yıldönümünü kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programa katılanlara teşekkür etti.

İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen kutlama törenleri vesilesiyle verilen iftar yemeğine, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Müftüsü İhsan Açık, Jandarma personeli ve aileleri, şehit aileleri ile gaziler katıldı.

Törenlerde ayrıca Jandarmanın kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında il genelindeki okullarda yapılan şiir, anı yarışmasında ve İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli personel arasında yapılan atış yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz tarafından İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu'na bir plaket takdimiyle devam eden tören, İl Müftüsü İhsan Açık'ın yaptığı duanın ardından sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güngör Azim Tuna Çanakkale Şanlıurfa Güncel Haberler

title