Haberler

Şanlıurfa Cezaevi'nde İkinci Kez Yangın Çıktı (2)

VALİ.Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, akşam saatlerinde çıkan yangında polis, asker, tutuklu ve hükümlü 42 kişinin dumandan etkilenerek hastaneye götürüldüğünü, bu kişilerden sadece 1'inin olaylar sırasında kalp krizi geçirdiğini ve yoğun...

Şanlıurfa CEZAEVİ'NDE İKİNCİ KEZ YANGIN ÇIKTI (2)

VALİ: 42 KİŞİ YARALANDI

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, akşam saatlerinde çıkan yangında polis, asker, tutuklu ve hükümlü 42 kişinin dumandan etkilenerek hastaneye götürüldüğünü, bu kişilerden sadece 1'inin olaylar sırasında kalp krizi geçirdiğini ve yoğun bakım ünitesinde tutulduğunu söyledi.

Beraberinde yetkililerle cezaevinde incelemelerde bulunan, tutuklu ve hükümlüleri konuşarak sakinleştiren Vali Güvenç, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çocuk Koğuşunda çıkan yangında 42 kişinin hastanelik olduğunu belirten Vali Güvenç, "Hastaneye götürülenler arasında asker, polis, tutuklu ve hükümlüler var. Durumları iyi, dumandan etkilendikleri için hastaneye götürüldü. Bu kişilerden sadece 1'i olaylar sırasında kalp krizi geçirdiği için yoğun bakın ünitesine alındı. Diğerlerinin sağlık durumları oldukça iyi, zaten 14 tutuklu ve hükümlü de tedavileri tamamlanarak taburcu edildi ve yeniden cezaevine getirildi" dedi.

Vali Güvenç, tutuklu ve hükümlülerin yakınları ile açık görüş uygulamasından yararlanacaklarını, yine iletişimlerinin sağlıklı yapılabilmesi için cezaevine 15 yeni telefon hattı çekildiğini de kaydetti. Cezaevinde kapasite fazlalığı bulunduğunu anlatan Vali Güvenç, içeride su sorunu yaşandığı iddialarının ise doğru olmadığını dile getirdi.

VALİ GÜVENÇ, CNN TÜRK'TE SORULARI YANITLADI

Daha sonra CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Vali Celalettin Güvenç, cezaevindeki yangın ile ilgili olarak, "Şu an her şey kontrol altında, sakin asayiş temin edilmiş durumda" dedi. Adli tutuklu ve mahkumların koğuşlarında yangının çıktığını söyleyen Celalettin Güvenç, yangına ilişkin soruşturmanın devam ettiğini, yangının hangi sebeple çıktığının henüz bilinmediğini söyledi.

42 KİŞİ YANGINDAN ETKİLENDİ

İlk yangından 14 mahkumun etkilendiğini söyleyen Vali Güvenç, "Şu an itibariyle polis, asker, gardiyan mahkum tutuklu olmak 42 kişi yangından etkilendi. Hayati tehlikesi olan 1974 doğumlu bir erkek tutuklu vatandaşımız var. Yoğun bakımda olma nedeni de doktorların ifadesine göre kalp krizi olarak düşünülüyor" diye konuştu.

60 YILLIK CEZAEVİ

Cezaevindeki açık mahkumların bulunduğu yerdeki tadilat dolayısıyla, bir kapasite artırımının söz konusu olduğunu dile getiren Güvenç, "5 Temmuz itibariyle de, oranın bakım onarımı tamamlanacaktı. Şanlıurfa Cezaevi, sanırım 60 yılından kalma. Şartları ilkel bunun yerine de, yeni bir cezaevi yapımı için, arsa temini yapıldı. Yatırım programına alındı" dedi.

"CEZAEVİNDE SU PROBLEMİ YOK"

Vali Güvenç, "300 kişi kapasiteli yerde bin kişi kalıyor" şeklindeki haberlerin sorulması üzerine, bu gibi bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bir kapasite fazlalığı var. Ama rakamlar biraz spekülatif. Cezaevinde su problemi yok. İlk olaydan sonra cezaevine 15 hat bağlatarak görüşmeyi kolaylaştırma yönetimini seçtik. Bu olay olmasa da tüm mahkumları yakınları ile önümüzdeki periyotda görüştürecektik. Onay vardı. Ancak, burası 1050 kişilik bir cezaevi, her hastanın 5 yakını ilk günden gelip açık görüş yapalım derse yine izdiham olur. Biraz zamana yayalım diyorum. Biz civar illerden gelenlere öncelik tanıdık. İzdiham olmamak şartıyla bütün mahkumlar yakınlarıyla görüşecek" diye konuştu.

ASKER TAKVİYESİ SÜRÜYOR

Öte yandan, yaşananların ardından Şanlıurfa Cezaevi'ne yüzlerce asker takviyesi yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı'nın yanı sıra 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan da yüzlerce asker, zırhlı araçlar eşliğinde geldiği cezaevi içi ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri de cezaevi çevresine çıkan yolların tamamını bariyerlerle ulaşıma kapatıp, buralardan araç ve yaya geçişine izin vermedi. Zaman zaman sokak aralarında toplanan küçük gruplar da, polisler tarafından dağıtıldı.

HASTANEYE GİDEN TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERİN İSİMLERİ

Çıkan olaylarda 12'si jandarma ve polis 30'u ise tutuklu ve hükümlü 42 kişinin dumandan etkilendiği belirlendi. Hastaneye götürülerek tedavisine başlanan ve bazıları taburcu edilen tutuklu ve hükümlülerden bazılarının isimleri ise şunları:

Şükrü Demir, İbrahim Halil Fırat, Erkan Ayaz, Halil Düğer, Zülfü Olgaz, Ahmet Aslan, Yaşar Özdemir, Ali Bulut, Abdülkadir Turanoğlu, Fevzi Bozkurt, Hüseyin Gözbebe, İde Bozdağ, Salih Kurtoğlu, Eyüp Karadeniz, Ahmet Kaplan, Faruk Adıyaman, Mithat Güler, Hüseyin Şahin, Hasan Basri Sarı, Bahattin Çiftçi ve Fuat Korkmaz.

DHA (HK/SSA) - Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title