Haberler

Sancar İkinci Büyük Çalışmasını Anlattı

Güncelleme:

Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, ikinci önemli bir araştırma üzerinde çalıştığını belirterek, "Genom onarımının haritasını çiziyoruz." dedi.

Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, ödüle layık görülen araştırması dışında ikinci önemli bir araştırma üzerinde çalıştığını belirterek, "Genom onarımının haritasını çiziyoruz. Bu konuda yeni gelişmeler var. DNA onarımını bütün genom seviyesinde yaptık. Bu çok yeni bir şey. Onu da inşallah yayınlarız" diyerek sevenlerine müjdeyi verdi.

KENDİSİ ONURUNA DÜZENLEDİĞİ PROGRAMA KATILDI

İsveç'in başkenti Stockholm'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na, ardından da Ankara'ya gelen Sancar, Esenboğa Havalimanı'ndan sonra Bilkent Üniversitesi'nin kendisi onuruna düzenlediği programa katıldı.

Programa, Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, bilim insanları ve Sancar'ın bazı akrabaları katıldı.

Prof. Dr. Sancar, yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Çok mutluyum, gördüğüm ilgiden dolayı hepinize çok minnettarım. Size layık olmaya çalışacağım. Memleketime geldiğim için ayrıca çok sevinçliyim" diye konuştu.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEK

Sancar, yarınki programı hakkında bilgi verirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşeceğini belirtti.

ANITKABİR PROGRAMINI GÖRÜŞECEK

19 Mayıs'ta Nobel madalyası ve Nobel diplomasının Anıtkabir'e sunulacağını hatırlatan Sancar, bu işlemler için organizasyonların da yarınki programında yer alacağını kaydetti.

Aziz Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine ilişkin, "Bana çok gurur verdi. Milletimin bana kıymet verdiğini öğrendim. Çok dokundu bana. Gerçekten nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum ama milletime bu kadar faydası olacağını bilmiyordum. Çok sağolsunlar. Hem yüksek devlet kademelerinden hem bakanından boyacısına kadar herkes ilgi gösteriyor. Bu bana çok mutluluk verdi" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ BÜYÜK ÇALIŞMASININ İPUÇLARINI VERDİ

Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları ile Nobel ödülü alan Sancar, ikinci bir araştırmasına ilişkin de, "Önemli çalışmalarımız var. Bu genom onarımının haritasını çiziyoruz. Bu konuda yeni gelişmeler var. DNA onarımını bütün genom seviyesinde yaptık. Bu çok yeni bir şey. Onu da inşallah yayınlarız" ifadelerini kullandı. Sancar, çalışmasının detaylarını yayınlanmadan önce açıklayamayacağını söyledi.

Memleketi Mardin'e mayısta tekrar Türkiye'ye geldiğinden gitmeyi planladığını bildiren Sancar, "Ankara'dan sonra ABD'ye döneceğim. Çünkü önemli çalışmalarımız var. Onları bitirip yayınlamamız gerekiyor. Türkiye'ye borcum çok büyük. Onu ne yapsam ödeyemem ama oradaki öğrencilerime, yanımda çalışan elemanlara da borcum var. Ben orada olmazsam onlar işlerini bitiremezler. O bakımdan oraya gidip yayınları tamamlamak lazım" diye konuştu.


Kaynak: AA / Güncel

Stockholm Türkiye İsveç Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (31)

Timur:

ama Adam olamamissin , yazik .

1
67
yanıtYanıtla
Sana mı kaldı adamlığı:

Şu dünyada sadece oksijen tüketiyorsun başka da birşey demiyorum

yanıt1
yanıt2
Kağızman lıMobil-IOS:

Cacık adam

5
55
yanıtYanıtla
ADAM KÜRT:

HELAL OLSUN KÜRT BİLİMADAMINA

11
40
yanıtYanıtla
ADAM KÜRT:

BU ADAM KÜRT NE TÜRKU YALAN ATMAYIN KÜRTLERIN BAŞINA BASARAK BÜYUMEYIN ALLAHTAN KORKUN ADAM MARDINLI KÜRT . . .

5
41
yanıtYanıtla
brk:

ne kürdü kendi dedi ben türkim diye, ödülünüde atatürke sunmak için anıtkabire gidecek, her doğuda doğana kürt demeyi bırakın.

yanıt31
yanıt3
RECEP:

Türktür ve Amerikadaki Türk evlerinin de kurucusudur. . Kudursanız da gerçek bu. .

yanıt8
yanıt1
urusman:

sayın hocam ammaaann dikkat bu akp liler senin madalya ve diplomayı çalmasınlar

2
34
yanıtYanıtla
kürt:

bu adam binamus

0
22
yanıtYanıtla
sevenlerin:

hocam nerede yaşarsan yaşa ne yaparsan yap ama sakın gelipte türkiye de siyasete filan bulaşma

17
1
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title