Haberler

Samsun'da Yapılan Ot Süpürgeleri Doğu ve Güneydoğu İllerinde Satılıyor

Samsun'da yapılan ot süpürgeleri Doğu ve Güneydoğu illerinde satılıyorSAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde bulunan Orta Mahalle'de yaşayan bir çok vatandaş ot süpürgesi yaparak evlerinin geçimini sağlıyor.

Samsun'da yapılan ot süpürgeleri Doğu ve Güneydoğu illerinde satılıyor

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde bulunan Orta Mahalle'de yaşayan bir çok vatandaş ot süpürgesi yaparak evlerinin geçimini sağlıyor. tanesi 7-10 TL'den toptancıya satılan süpürgelerin daha çok Doğu ve Güneydoğu illerine gönderildiğini belirtildi. Teknolojiye direnen süpürge ustaları gençlerin bu mesleği artık tercih etmediğinden yakındı.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde yapılan ot süpürgeleri Türkiye'deki özellikle doğu ve Güneydoğu İlleri'ne satılarak bu bölgelerdeki vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Çarşamba İlçesi'nde özellikle Orta Mahalle'de aileler yıllardır evlerinin geçimini ot süpürgesi yaparak sağlıyor. El işçiliği ile üretilen süpürgeler ise gelişen teknolojiye rağmen kullanılmaya devam ediyor. Ot süpürgelerinin ilçede üretiminin ardından 7-10 TL arasında toptancı firmaya satıldığı, ardından da Türkiye'nin çeşitli illerine gönderildiği belirtildi.

25 yıldır süpürge yapan ve ailesinin geçimini bu sayede sağladığını söyleyen 47 yaşındaki Muammer Karabaş, Ben bu mesleği dedemden öğrendim. Süpürge otunu Vezirköprü İlçesi ile Edirne'den satın alıyoruz. Burada elimizde üretiyoruz. Yıllardır bu iş ile geçimimizi sağlıyoruz. Çok zor bir meslek bu. Zaten artık bizden başka usta da kalmıyor. Gençler bu işi yapmak istemiyorlar. Eşimle birlikte haftada 150 tane süpürge yapıyoruz. Toptancıya sattığımız süpürgeler daha çok Doğu ve Güneydoğu'daki illerde satılıyor. O bölgedeki vatandaşlar ot süpürgesini hala ağırlıklı olarak kullanıyorlar. Biz yıllardır bir işi yapıyoruz çocuklarımızı bu işten kazandığımız parayla büyüttük. İlçemizde bazı mahallerde hala süpürge üretimi yapılmaya devam ediyor dedi.

Aynı yaştaki eşi Sevim Karabaş ise evlenmeden önce annesi ve babasından ot süpürgesi yapmayı öğrendiğini dile getirerek Evlendikten sonra eşimle bu işi yapmaya devam ettim. Evlatlarımızı büyüttük şimdi üniversitede okutuyoruz. Yeni nesil artık okuyor ve bir işe girip çalışıyor. Artık bu mesleği öğrenmek isteyen de pek yok. Çok emek ve zaman isteyen bir meslek yapıyoruz. Ben yıllarca hem evde çocuklarıma baktım, evimin işine yaptım sonra da eşimin yanına gelip süpürge yaptım şeklinde konuştu.

Çocukken süpürge yapmayı öğrendiğini söyleyen 51 yaşındaki 4 çocuk annesi Semiha Yön, Hem çocuklarıma bakıyorum hem ot süpürgesi yapıyorum. Bizim zanaatınız ölmedi devam ediyor. Hem evlerde hem dışarıda kullanılan ot süpürgeleri yapıyoruz. Türkiye'nin her yerinde hala bu süpürge kullanılıyor. Doğu illerinde daha çok satılıyor diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çarşamba Ovası Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title