Haberler

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı: İnşallah Unesco Dünya Mirasları Listesi'ne Gireriz

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kızılırmak Deltası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bize çok katkı veriyor.

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kızılırmak Deltası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bize çok katkı veriyor. Milli Parklar'dan da katkı alıyoruz. Önümüzde bir imtihan var. İnşallah UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne gireriz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği tarafından 'Kızılırmak Deltası Foto Safari Yarışması'nın açılış programı düzenlendi. Kızılırmak Deltası'nda düzenlenen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, deltanın UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne girmesi için çalışamların sürdürüldüğünü söyleyerek, şöyle dedi:

"Burada fotosafari yapma fikri Nevzat Ceylan'dan geldi. Yaptığımız bu fotosaferi Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin tanıtımına katkı sağlayacak. Şu anda burada bir su çekilmesi görülüyor. Arkadaşlarımız bu konuda çalışıyor. Buna da bir çağrı bulacaklar. Benim de dikkatimi çekti. Buradaki suyun daha önce hiç bu kadar çekildiğini görmemiştim. Çözümü bulunacaktır. Samsun'un bu doğal mirasını en iyi şekilde koruyacağımıza yönelik kimsenin bir şüphesi yok. Önümüzdeki süreçte herkesin hassasiyetini UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne girmeye yöneltmesini istiyorum. Bu konudaki çalışmalarımıza katkı vermenizi istiyoruz. Paris'te bulunan Dünya Mirasları Listesi bizim haricimizde başka yerler de girmek istiyordur. Biz kendimizi en iyi şekilde orada anlatma isteği içerisindeyiz. Kızılırmak Deltası için Paris'te bulunan UNESCO nezdindeki temsilcimiz, büyükelçimizle konuştuk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bize çok katkı veriyor. Milli Parklar'dan da katkı alıyoruz. Önümüzde bir imtihan var. İnşallah UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne gireriz."

Programa katılan Başkent Ankara Meclisi Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ise kuşları silahla değil, fotoğrafla yakalamak için böyle bir program düzenlediklerini belirterek, "Sloganını da, 'Fotoğraf avcılarına rastgele' olarak koyduk. Artık kuşlarımızın ve doğal varlıklarımızın fotoğraflar ile ölümsüzleştirilmesi dolayısıyla yapılan bu etkinliği çok önemsiyorum. İnşallah bu etkinlik her sene yapılır" dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise yarışmaya katılanlara başarılar dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Başkent Ankara Meclisi, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Kızılırmak Deltası Koruma ve Geliştirme Birliği tarafından 14-15 Ekim tarihlerinde arasında düzenlenen 'Kızılırmak Deltası Foto Safari' yarışmasına yaklaşık 100 kişinin katıldığı ifade edildi.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Ziya Yılmaz Nevzat Ceylan Kızılırmak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title