Haberler

Samsun: Alüminyum Kaplar, Alzhaimer Hastası Yapıyor

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Lütfü Ural, "Alzhaimer Hastalığının En Büyük Etkeni Alüminyum Kaplardır" Dedi.

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Lütfü Ural, "Alzhaimer hastalığının en büyük etkeni alüminyum kaplardır" dedi.

Canik Belediyesi tarafından Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 2. Ramazan Kültür Etkinlikleri'ne konuşmacı olarak katılan Psikiyatr Dr. Lütfü Ural, alzhaimer (unutkanlık) hastalığı hakkında bilgi verdi. Yoğun ilgi gören ve yaklaşık 1 saat süren konferansta Lütfü Ural, "Son zamanlarda toplumumuzda unutkanlık hastalık haline geldi. Özellikle ramazan ayında bize gelen şikayetler, unutkanlık sayısındaki ciddi artışı gösteriyor. Türk toplumunda yaşı 85'i bulan insanların yarısında mutlaka alzhaimer hastalığı var. Bu da ekonomik yapısı zayıf olan ailelerin evlerinde kullandıkları alüminyum kaplardan kaynaklanıyor. Alzhaimer hastalığının en büyük etkeni alüminyum kaplardır" diye konuştu.

Özellikle ev hanımlarına uyarılarda bulunan Ural, "Alüminyum ve teflon kaplarda yemek pişirmek, alzhaimer hastalığına davetiye çıkarıyor. Hastalığa davetiye çıkarmak sadece bunlarla da sınırlı değil. Düzensiz yaşanan hayat, alkol, kontrolsüz kullanılan ilaçlar, kimyasal ilaç böcekleri ve kolesterol yüksekliği de alzhaimer hastalığını tetikleyen etkenlerdir. Alzhaimer hastalığına genç yaşta yakalanmamak için belli aralıklarla zihin egzersizi niteliğinde sohbetler yapılmalı. Ayrıca içinde antidoksidan maddeler barındıran deniz ürünleri, meyve ve yeşillikler tüketerek bu hastalıktan korunmalıyız" şeklinde konuştu.

Konferansı; Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Memur-Sen İl Temsilcisi İdris Maden ve AK Parti Canik Belde Başkanı Mehmet Ali Elbir de dinledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title