Haberler

Salda Gölü nerede? Salda Gölü yol tarifi! Salda Gölü kaç km? Salda Gölü derinliği nedir? Salda Gölü yasaklandı mı?

Güncelleme:

Beyaz kumu, tertemiz suyu ile Salda Gölü özellikleri nelerdir? Salda Gölü nerede? Salda Gölü derinliği nedir? Salda Gölü kapalı mı? Salda Gölü kaç km? İstanbul Salda Gölü arası kaç km?

Akdeniz ikliminin görüldüğü Salda gölü, Cumhurbaşkanı Kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak kabul edildi. Peki, Salda Gölü kaç km? Salda Gölü özellikleri neler? Salda Gölü derinliği nedir?

SALDA GÖLÜ NEREDE?

Burdur'un Yeşilova ilçesinde, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik bir göldür. Göller Yöresi içinde, dışa akışı olmayan kapalı havzalı yapıdadır.

Salda Gölü nerede? Salda Gölü yol tarifi! Salda Gölü kaç km? Salda Gölü derinliği nedir? Salda Gölü yasaklandı mı?

SALDA GÖLÜ ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Salda Gölü'nde Akdeniz iklimi görülmektedir.Ortalama sıcaklık 15 °C'dir. En sıcak ayı olan Ağustos'da sıcaklık 30 °C'ye çıkarken en soğuk ayı Ocak ayında sıcaklık ortalaması 2 °C'ye düşer. En çok yağış olan ayı Ocak ayıdır.

Suyunun temizliği ve turkuaz rengiyle oluşan güzel manzaranın yanı sıra, güneybatı ve güneydoğu kıyılarında yer alan küçük kumsallar alanın rekreaktif amaçlı kullanımına olanak sağlamaktadır. Salda Gölü Burdur ilinin yaklaşık 60 km batısında yer alır. Türkiye'nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip gölü olarak tanınıyor. Deniz seviyesinden yüksekliği 1140 m'dir. Göl suyunun terkibinde magnezyum, soda ve kil bulunması bazı cilt hastalıklarının tedavisinde yararlı sonuçlara sebep oluyor. Uzmanların yaptığı araştırmalara göre göl suyu sivilcelere iyi geliyor. Gölün arka kısmında kalan orman örtüsü keklik, tavşan, tilki, yaban domuzu, göl ise yaban ördeklerine ev sahipliği yapıyor. Göl içindeki suların çekilmesiyle görülmeye başlayan yedi beyaz ada bulunmaktadır.

Bitki örtüsü bakımından oldukça zengindir. Kış aylarında önemli sayılarda barındırdığı pasbaş, patka ve dik kuyruk ördek Salda Gölü'nün uluslararası öneme sahip sulak alanlar içerisinde yer almasını sağlamaktadır.

Salda Gölü nerede? Salda Gölü yol tarifi! Salda Gölü kaç km? Salda Gölü derinliği nedir? Salda Gölü yasaklandı mı?

SALDA GÖLÜ DERİNLİĞİ NEDİR?

Koordinatlar 37.33° K 29.41° D

Yüzölçümü 43.70 km²(2013 DSİ)

En derin noktası 184 m

Yüzey rakımı 1316 m

SALDA GÖLÜ KAÇ KM? İSTANBUL SALDA GÖLÜ ARASI KAÇ KM?

Salda Gölü, Burdur'un Yeşilova ilçesinde, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer alır. 632 kilometre.

İstanbul burdur salda gölü arası süre : 7 saat 39 dakika.

Salda Gölü nerede? Salda Gölü yol tarifi! Salda Gölü kaç km? Salda Gölü derinliği nedir? Salda Gölü yasaklandı mı?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İstanbul Yeşilova Burdur Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title