Haberler

Sakarya, Yerli Otomobil İçin Hazır"

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya'nın yerli otomobil üretimi için en avantajlı il olduğunu belirterek, "Üretim üssü için yerimiz hazır. Bizler de hep birlikte bu milli yatırımı şehrimize kazandırmak için gereken tüm çalışmayı yapıyoruz, yapacağız." dedi.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya'nın yerli otomobil üretimi için en avantajlı il olduğunu belirterek, "Üretim üssü için yerimiz hazır. Bizler de hep birlikte bu milli yatırımı şehrimize kazandırmak için gereken tüm çalışmayı yapıyoruz, yapacağız." dedi.

Vali Balkanlıoğlu başkanlığında, AK Parti Sakarya milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Muzaffer Elmas ve eski Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer'in katılımıyla yerli otomobil ikinci istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Balkanlıoğlu, Sakarya'nın tertipli, düzenli sanayileşmesiyle milli üretimler ve üretimi gerçekleştirecek firmalar için çok avantajlı bir yer olduğunu ifade ederek, "Sakarya gerek konumu, gerek otomotiv sektöründeki tecrübeli ve nitelikli istihdamı, nüfus için hazırlığı ve özellikle lojistikteki ayrıcalıklı özelliğiyle yerli otomobil üretimi için en avantajlı il. Üretim üssü için yerimiz hazır. Bizler de hep birlikte bu milli yatırımı şehrimize kazandırmak için gereken tüm çalışmayı yapıyoruz, yapacağız." diye konuştu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul da yerli otomobile, milli üretimlere ev sahibi olmak için yaklaşık 6 yıldan beri kentin sanayi ve ticaretini nitelikli, kapsamlı çalışmalarla hazırladıklarına işaret ederek, "Çalışmalarımıza destek veren ve toplantımızda bizlerle olan şehrimiz karar vericilerine çok teşekkür ediyorum. Yerimiz hazır, üretim üssü çalışmamız hazır, dosyamız hazır. TOBB Başkanımıza, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza son hazırlıklarımızı tekrar sunacağız ve çalışmalarımıza hep birlikte hız kesmeden devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Yerli otomobile ev sahipliği yapmak istiyoruz"

AK Parti MKYK Üyesi Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu ise kentin otomotiv sektöründe tecrübesi ve nitelikli istihdamının önemli bir avantaj olduğunu vurgulayarak, "Milli ve yerli üretimde ana sanayi ve onu destekleyecek yan sanayiyi tüm aşamalarıyla düşünüyoruz. Yan sanayi konusunda da yer hazırlığımız ve bakanlığımızın destekleyeceği avantajlarımız olacaktır." şeklinde konuştu.

Yerli otomobil üretimini gerçekleştirilecek firmaların, sektördeki tüm avantajları değerlendireceğini anlatan İsen de yatırımı yapacak firmaların tüm detayları incelediğinde Sakarya kararını vereceği inancını taşıdığını ve kentin avantajlarına güvendiklerini söyledi.

Üstün ise yerli otomobilin Sakarya'da üretilmesi gerektiğini dile getirdi. Tüm ayrıntılarıyla üretimin Sakarya'da yapılması için gerekli çalışmaların mevcut olduğunu vurgulayan Üstün, "Sakarya'mızın lojistik avantajının değerlendirileceği kuzey bölgesinde bu üretime ev sahipliği yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Toplantıda konuşan Ali İhsan Yavuz, Sakarya'nın dev yatırımlara ev sahibi olduğunun altını çizerek, yatırım kararlarının alınmasının şehrin otomotiv sektöründeki avantajlarını ispatladığına vurgu yaptı. Yavuz, "Milli ve yerli oto üretimine en iyi ev sahibi bizim şehrimiz olacaktır. Gereken tüm çalışmayı yapacağız." dedi.

"Üniversite gerekli desteği verecek"

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas, otomotiv sektörü için uzman kadrosuyla çalışma yapmaya hazır olduğunu aktardı.

Yerli otomobil dosyasının hazırlanmasında SATSO ile önemli çalışmaları olduğunu anlatan Elmas, "Sakarya'mızın tüm avantajlarını dosyamızda işaret ettik. Bundan sonraki aşamalarda da biz üniversite olarak hazırız." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ayhan Sefer Üstün Ali İhsan Yavuz Muzaffer Elmas Ak Parti Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title