Haberler

Sakarya İl Özel İdaresinin Hizmetleri İncelendi

Sakarya İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı Yatırım Programı'nda bulunan Adapazarı ve Serdivan İlçeleri'ne bağlı merkez ve köylerindeki yatırımları Vali, Sakarya Milletvekileri, İl Genel Meclisi Başkanı ve yatırımcı kuruluşların müdürleri tarafından...

Sakarya İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı Yatırım Programı'nda bulunan Adapazarı ve Serdivan İlçeleri'ne bağlı merkez ve köylerindeki yatırımları Vali, Sakarya Milletvekileri, İl Genel Meclisi Başkanı ve yatırımcı kuruluşların müdürleri tarafından yerinde incelendi.

Sakarya İl Özel İdaresi tarafından 2012 yılı programında yer alan yatırımların son durumları ve inşaatları sırasında karşılaşılan problemlerin yerinde görülerek çözümünün sağlanması ve mevcut seviyenin görülmesi amacı ile hafta sonu mahallinde Sakarya Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından organize edilen bir program ile Milletvekillerine brifing verildi.

Programa Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya, Sakarya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Ayşenur İslam ile Ali İhsan Yavuz, Sakarya İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak katıldı.

Heyete ayrıca Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Sakarya İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı Dursun Ali Dal, Teknik İşler Daire Başkanı Samih Tosunoğlu eşlik ederek yatırımlar hakkında bilgiler verdiler.

Programın ilk adımında Eski Garajlar Mevkii'nde yapımına başlanılan 3,5 milyon TL'ye maal olması beklenen Adapazarı Hükümet Konağı İnşaatı ile 2 milyon 745 bin TL'ye ihale edilen

Adapazarı 80.Yıl Cumhuriyet Lisesi inşaatı'nın incelemesi yapıldı.

Programın ikinci etabında Eski Mithatpaşa Lisesi bahçesinde yapımına başlanılan "Şehit Ahmet Akyol İlköğretim Okulunun inşaatında incelemelerde bulunuldu.

16 derslik olarak projelendirilen ve 2,5 milyon TL'ye ihale edilen okul'un 18 Mayıs 2013'te bitirileceği kaydedildi. Sonrasında ziyaret edilen Serdivan "Sakarya Eğitilebilir Çocuklar Mesleki Eğitim Merkezi İnşaatı"nda binanın yeri ve ödeneğinin hakkında bilgiler verilirken inşaatın 500 gün süresi bulunduğu, 10 bin 106 metrekare arsa üzerinde 3 bin 446 bin 77 metrekare inşaat alanı içinde bodrum, zemin ve 1.kattan ibaret olduğu belirtildi.

Bu inşaatın mahallinde incelemesinin tamamlanması ardından Serdivan'a bağlı Çubuklu Köyü'ne geçildi. Çubuklu Köyü köy konağında vatandaşlar ile yapılan sohbette köyde yapılan göletin doğru ve yerinde bir yatırım olduğu, köy ve çevresinde bulunan diğer tarım arazilerinin sulamasına önemli katkılar sağlayacağı ve bu hali ile çok uzun süreli olarak bölgenin sulama suyu ihtiyacını karşılayacağı belirtildi.

Çubuklu Göleti'nin yatırımı hakkında milletvekillerine bilgiler verilerek toplam 4 bin dekar alanda su verileceği, su kaynağının kışın akışlı, yazın kuru durumda bulunan Çatal Deresi'nden, yağmur ve kar suyundan olduğu ifade edildi.

Göletin 2012 yılı başında 845 bin TL bedel ile ihale edildiği ve yılsonunda teslim edileceği bilgisi verilerek, inşaat çalışmalarının son durumu ve sulama sahası hakkında teknik bilgiler konusunda açıklamalarda bulunuldu.

Adapazarı İlçesi Camili Bölgesi'nde yapılan inceleme "Camili Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Pansiyon Binası A Blok Yapım İşi"ne ait inşaatta başladı. Yapılan incelemede inşaatın ihale bedelinin 1 milyon 137 bin TL olarak belirlendiği, ödeneğinin 550 bin TL'sinin mevcut ödeneğine ilaveten 1 milyon 50 bin TL'lik kısmının İller Bankası'ndan borçlanma ile temin edildiği ve toplam ödeneğinin 1 milyon 600 bin TL olduğu açıklandı.

Pansiyon inşaatında fiziki seviyenin yüzde 20 olduğunu kaydeden Sakarya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk, Kasım ayında pansiyonun hizmete açılacağını kaydetti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Uygulama Başkanlığı tarafından Derince 1 adet 16 derslik Endüstri Meslek Lisesi, 2 adet Atölye Binası ile birlikte 16 derslik olarak bir bütün halinde 8 milyon 242 bin lira üzerinden ihale edilen "Camili İmam Hatip Lisesi İnşaatı"nda yapılan incelemede 550 gün süreli işin şantiye kurulumu aşamasında bulunduğu bildirildi.

Bu arada inceleme gezisinde Adapazarı ilçesi Camili Vakıfkent'e yine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan 384 adet Konut, 2 adet Sosyal Tesis, 1'er adet 24 derslikli ilköğretim okulu, camii, ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı yapımı şantiyesine geçildi. Burada Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve milletvekillerine yapılan açıklamada "Bölgede yapılan çalışmamız adeta bir mahalle. 1 Eylül 2010 tarihinde ihalesi yapılan ve 550 iş günü süresi içinde tamamlanması beklenilen inşaatımızda yer teslimi 14 Mayıs 2011 tarihinde yapıldı. İnşaatın yarısından fazlalık Kısmının kabası tamamlanmış durumdadır. Toplam 17 milyon 970 bin liraya ihale edilen Proje tamamlandığında 384 dar gelirli ailenin ikametine açılacak konutların önemli bir ihtiyaca cevap vermesi beklenmektedir" denildi.

Heyet bu bölgede incelemesi tamamladıktan sonra Adapazarı'nın Aşırlar Köyü'nde DSİ tarafından inşa edilen 222 hektar alanın sulamasını sağlayacak 3 milyon 424 bin 969 TL bedel ile ihale edilen ve fiziken yüzde 100'ü tamamlanmış "Aşırlar Göleti" inşaatına geçerek gölet sahasında yüklenici firma ve DSİ yetkililerinden bilgiler aldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adapazarı Serdivan Sakarya Camili Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title