Haberler

Sakarya Barosunun önerileri Yargı Reformu Paketi'ne girdi

Sakarya Barosu Başkanı Abdurrahim Burak'ın Ankara ziyaretinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e mesleki çözüm önerileri ile birlikte sunduğu 17 maddenin tamamına yakını, açıklanan Yargı Reformu Paketinde yer aldı.

Sakarya Barosu Başkanı Abdurrahim Burak'ın Ankara ziyaretinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e mesleki çözüm önerileri ile birlikte sunduğu 17 maddenin tamamına yakını, açıklanan Yargı Reformu Paketinde yer aldı.

Yargı Reformu Strateji Belgesi açıklandı. Açıklanan pakette Sakarya Barosu Başkanı Av. Abdurrahim Burak'ın da sürekli dile getirdiği ve Ankara ziyaretinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e de mesleki çözüm önerileri ile birlikte sunduğu 17 maddenin tamamına yakını Yargı Reformu Paketi'nde yer aldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Yargı Reformu Stratejisi tanıtım toplantısına katılan Baro Başkanı Burak, uzun zamandır üzerinde durduğu ve Adalet Bakanlığı ziyaretinde Bakan Gül'e verdiği 17 maddenin tamamına yakınının Yargı Reformu Strateji Paketi'nde yer almasına, "Çok şükür, çalışmalarımızın karşılığını alıyoruz. Başta mesleğimiz olmak üzere çok önemli düzenlemeler içeren Yargı Reformu Strateji Belgesi tüm yargı camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Burak, "Öncelikle Yargı Reformu Paketi'nin tüm yargı camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Açıklanan pakette gördük ki avukatlık mesleği oldukça ön planda tutulmuştur. Mesleğimize birçok alanda yeni kazanımlar ve artılar sağlayan paket bizleri fazlasıyla memnun etti. Önceki aylarda Sayın Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül'ü ziyaret ederek, kendi hazırladığımız hem Sakarya'nın sorunları hem de savunma hakkının eksiklerinin giderilmesi açısından verdiğimiz 17 maddenin tamamının pakette yer alması gerçekten bizleri oldukça memnun etti. Çok şükür çalışmalarımızın ve emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Başta mesleğimiz olmak üzere çok önemli düzenlemeler içeren Yargı Reformu Strateji Belgesi tekrardan tüm yargı camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Açıklanan pakette avukatın onayladığı belgenin ilgili yerden aslının getirilmesi zorunluluğunun kaldırılması/avukata güven, avukatın bilgi ve belgeye ulaşma hakkının güçlendirilmesi, vergi yükünün azaltılması, staj süresince avukat yanında sigortalı çalışma imkanı, sınav, bazı davalarda avukatla temsil zorunluluğu getirilmesi, stajın kalitesinin arttırılması, yeşil pasaport, hukuki Himaye Sigortası, hukuk eğitimi başlıklı birçok konu yer aldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title