Haberler

Sahte Türk Moda Fotoğrafçısı ABD'yi Dolandırdı

Geçtiğimiz günlerde Kolombiya'da geçirdiği trafik kazasında öldüğü açıklanan, dünyaca ünlü moda fotoğrafçısı olduğu iddia eden David Natu isminin dolandırıcı Sezer Gök tarafından yaratılmış sahte bir profil olduğu ortaya çıktı Can Kamiloğlu...

Geçtiğimiz günlerde Kolombiya'da geçirdiği trafik kazasında öldüğü açıklanan, dünyaca ünlü moda fotoğrafçısı olduğu iddia eden David Natu isminin dolandırıcı Sezer Gök tarafından yaratılmış sahte bir profil olduğu ortaya çıktı Can Kamiloğlu Bildiriyor- Geçtiğimiz günlerde Kolombiya'da geçirdiği trafik kazasında öldüğü açıklanan, dünyaca ünlü moda fotoğrafçısı olduğu iddia eden David Natu isminin dolandırıcı Sezer Gök tarafından yaratılmış sahte bir profil olduğu ortaya çıktı. 35 yaşındaki Sezer Gök'ün yarattığı sahte "David Natu" profiliyle ABD ve Türkiye'de birçok kişiyi dolandırdığı, bu kişilerden kaçmak için kendi ölüm haberini yaptırdığı öğrenildi. Sezer Gök'ün ABD'de çok sayıda mankeni de dolandırdığı iddia edildi.

Gök'ün, ABD'de dolandırdığı firmalardan biri olan "Purple Media Solutions" temsilcisi Seda Limon, ANKA'ya yaptığı açıklamada kendilerini dolandıran Sezer Gök'ün ABD'de Orlando kentinde yaşadığını iddia etti. Limon, "Çok kişinin canını yaktığı için yarattığı sahte ismi David Natu'yu Kolombiya'da bir trafik kazasında öldürüp ortadan kaybolmak istedi. Dolandırıcı Gök'ün yakalanması için ABD ve Türkiye'de resmi makamlara başvurarak şikayetçi olduk, gerekli yasal işlemi başlattık" dedi. Limon şöyle devam etti:

" Facebook'ta yer alan "Hırsız Fotoğrafçılar" grubu, David Natu'nun yani Sezer Gök'ün çaldığı fotoğrafları gerçek sahipleriyle birlikte, sayfalarında açıklamasıyla birlikte, David Natu'nun web sitesine erişilememeye başlandı. Ardından diğer sosyal ağlardaki tüm fotoğraflar silindi, bazı haber ajansları ve gazetecilere David Natu'nun öldüğü haberleri servis edildi. Bu arada bizim evimizi başkalarına kiraya vermiş paralar almış, bu kişi ABD'de bir çok kişinin canını yaktı. Türkiye'de Avrupa Yakası dahil yaklaşık 50 dizide rol almış anlayacağınız iyi oyuncu."

-ÖLDÜKTEN SONRA TÜRKİYE'YE UÇMuş-

Amerika'da faaliyet gösteren "Purple Media Solutions' firması da yaptığı yazılı açıklamada, David Natu, kendisini Dünya'nın en iyi ikinci fotoğrafçısı olarak tanıttığını belirti. Açıklamada şöyle denildi:

"Sezer Gök, beraberinde bir takım argümanlar göstermiştir. Firmamız da hal böyleyken kendisini bazı projelerinde destekleme sözü vermiştir. Ancak David Natu isimli şahsın gerçek adanın 'Sezer Gök' oldoğunun öğrenilmesi ve bahsi geçen unvana hiç sahip olmaması ve kişisel web sitesindeki fotoğraflarının çalıntı olduğunun anlaşılması üzerine firmamız 'David Natu' ile ilgili tüm projelerini ve tüm ilişkilerini durdurmuştur. David Natu (Sezer Gök) 28 Aralık 2011 günü Luftansa havayollarının tarifeli uçağı ile Newark havaalanından Türkiye'ye uçmuştur. Firmamızda unuttuğu eşyaları tarafımızdan email yolu ile David Natu'ya bildirilmiş kendisi de Türkiye'de kullandığı '0534 38 80' nolu cep telefonu numarasından 27 Ocak 2012'de firmamız gsm'ine text mesaj atarak 2 Şubat'ta New York'a geleceğini ve eşyalarını alacağını belirtmiştir.Bu tarih itibariyle firmamız ve David Natu arasında herhangi bir yazışma, konuşma geçmemiştir. Araştırmalarımızın ilerki aşamalarında bahsi geçen şahsın firmamız ve çalışanlarımız adına bir takım haber ajansları, kişiler ve gazetecilerle yazışmalar yaptığı tespit edilmiştir. Firmamız David Natu adına hiçbir firma ve bireyle herhangi bir yazışma yapmamıştır. Bahsi geçen şahısın daha öncede buna benzer olaylarda yer aldığı tespit edilmiş ve birçok illegal ilişkisi ve hareketi tarafımızdan ortaya çıkarılmıştır. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde Türk medyasında yayınlanan ölüm haberidir. Yukarıda bahsettiğimiz tüm tarihler ve yazışmalar göz önünde bulundurulduğunda David Natu yani Sezer Gök'ün haberlerde yer aldığı gibi bir trafik kazasında ölmediği halen yine tespitlerimize göre Florida eyaletinin Orlando şehri yakınlarında bulunduğu ortaya çıkarılmıştır. Firmamız David Natu yani Sezer Gök'ün firmamıza verdiği tüm maddi ve manevi zararlar için hem Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri hem de Amerika Birleşik Devletleri mahkemeleri nezninde yasal hakkını arayacaktır."

-FACEBOOK'TA SAHTE AVUKAT PROFİLİ İLE TEHDİT ETMİŞ-

Açıklamada, David Natu sahte ismini kullanan Sezer Gök'ün Facebook'ta Kayra Turan adıyla sahte bir avukat profili açtığı belirten firma yetkilileri, "Bu sahte avukatın ağzından sahte bir metin yazarak firmamıza akıl almaz iftiralarda bulunduğu ve tehdit ettiği de ortaya çıkarılmıştır. Bu konuda da firmamız Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine suç duyurusunda bulunacaktır. Yine David Natu yani Sezer Gök isimli şahsın Türkiye'de 'Sezer San Tibet' ismiyle de faaliyet gösterdiği tespit edilmiştir. Bu faaliyetleri de firmamız tarafından incelemeye alınmıştır. Firmamız Sezer Gök'ün Amerika'daki tüm faaliyetlerinin ortaya çıkarılması ve yakalanması için de Amerikan yasalarınca hukuksal bir hak olan 'Dedektif Tutma' hakkını da bugün itibariyle kullanmaya başlamıştır. Yukarıda bahsettiğimiz olaylar, yazışmalar ve konuşmalarla ilgili tüm deliller ve kayıtlar elimizde olup tarafımızdan mahkemelerle paylaşılacaktır" açıklamasında bulundu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Orlando Magic Kolombiya Facebook Moda Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title