Haberler

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı: 5 ilimize sokağa çıkma yasağı gelebilir

Güncelleme:

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, bulaşıcılığı önlemek için sıkı önlemler alınması gerektiğini belirterek, "Belki tüm Türkiye'de değil ama vakaların en çok görüldüğü beş ilde sokağa çıkma yasağı olabilir" dedi.

Koronavirüs salgını sebebiyle ülkemizdeki vaka sayısı 42 bini aşarken, Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel'den çarpıcı bir açıklama geldi. Cinel en çok vakanın görüldüğü 5 ile sokağa çıkma yasağının gelebileceğini söyledi.

"İKİNCİ SALGININ GELME OLASILIĞI SÖZ KONUSU"

Koronavirüs salgınının pik noktasının nasıl gerçekleşeceğini bilmediklerini ifade eden Prof. Dr. Cinel, "Yavaş yavaş hastaneler ve dolayısıyla yoğun bakımlar doluyor. Bir taktik ile olası büyük dalgaya hazırlık yapılıyor; yeni yoğun bakım yatakları devreye sokuluyor, yeni hastane binalarının kısım kısım açılması planlanıyor. Ne var ki dalganın boyutunun ne olacağı, pik noktasının nereye varacağı belli değil, Fransa'da bir günde 1400 kişi öldü. İkinci dalganın gelme olasılığı da söz konusu olabiliyor" ifadelerini kullandı.

HEDEF "BULAŞICILIĞI" ÖNLEMEK

MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24 ameliyathanenin 14'ünün vakaların artması durumunda yoğun bakım olarak kullanılmak üzere ayrıldığını anlatan Cinel, birincil hedefin "bulaşıcılığı" önlemek olduğunu vurguladı.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı: 5 ilimizde sokağa çıkma yasağı gelebilirTürk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel

"YOĞUN BAKIM BİR EKİP İŞİDİR"

Prof. Dr. Cinel, yoğun bakımın yatak ve solunum cihazından ibaret olmadığını belirterek "Yoğun bakım bir ekip işidir. Yalnızca yoğun bakım ekibinin sağlığını korumak ve yoğun bakım yatak sayısını artırmak da çözüm olamayabilir; 'yoğun bakımların akılcı kullanımının' ön plana çıkarılması bu gibi olağanüstü pandemi günlerinde şarttır. İllerde yoğun bakım ekipleri kurulmalı. Bu ekipler, Covid-19 dışındaki yoğun bakım hastalarını özel hastanelere tahliye edebilir" ifadelerini kullandı.

EN ÇOK VAKANIN GÖRÜLDÜĞÜ 5 İL

Türkiye'de en çok vakanın görüldüğü 5 il son açıklanan resmi kaynaklara göre şu şekilde: İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Sokağa Çıkma Yasağı İsmail Cinel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
500

Yorumlar (84)

.:

Bence din adamlarımız dua okusa gecer hep allah yanımızda bundada yanımızda olur milyarlarca dolar devletten yardım alan cemaatlar ne için beslendi bugunler için hadi duaya

38
86
yanıtYanıtla
rıza:

kudurmaya devam

yanıt5
yanıt6
,,:

SANA SORACAKLARDI. SEN NE İŞE YARARSIN PEKİ

yanıt27
yanıt7
doğrucu_davut:

Hiçbir müslüman kuruma tek kuruş yardımda bulunudun mu da kuduruyorsun? Bu devlet sizin gibi din düşmanlarını da besliyor bu arada.

yanıt18
yanıt15
Erhan:

Bu hükümet ancak lafta iş yapar gerisi boş iş ancak kendi kasasını düşünüyor

65
19
yanıtYanıtla
necati kilicaslan:

Hadi lan ordan maloz sen siyaset besindesin hala benimde borcum var calistigim is yeri durdu calismiyorum birikmis paramda yok esim ve cocuklarima bakmak zorundayim ama devleti karalamiyorum sizin gibi once insan sağlığı dunyada yasananlari gormuyormusun gormusun aslinda virus diyoruz ama asil virus senin gibiler dikkat etmek gerek.

yanıt2
yanıt2
Gercek:

Sirf Imamogluna inat olsun diye sokağa çıkma yasağı alınmıyor yazık .

22
36
yanıtYanıtla
FATİH YILMAZ:

NE ALAKASI VAR MÜPTEZEL

yanıt5
yanıt6
prof:

senin dediğin şahıs önce belediyeyi yönetsin. ÜSTÜNE VAZİFE OLMAYAN İŞLERE KALKIŞMASIN.

yanıt6
yanıt27
YILMAZ:

Sokağa çıkma yasağı çıktıktan sonra cahil dedem de istanbulu yönetir. Önemli olan kriz zamanında yönetmek. Bu işi yapamayacaksa istifa edip işi ehline bıraksın

yanıt2
yanıt21
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title