Haberler

Samsunlu Genç, 3 Yılda Kanseri Yendi

SAMSUN'da Ali Kahraman (22), 2005 yılında tanısı konulan bir kan kanseri türü Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) hastalığını 3 yıllık tedavinin ardından yenerek sağlığına kavuştu.

SAMSUN'da Ali Kahraman (22), 2005 yılında tanısı konulan bir kan kanseri türü Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) hastalığını 3 yıllık tedavinin ardından yenerek sağlığına kavuştu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde öğrenim görürken rahatsızlanan Ali Kahraman'a bir kan kanseri türü olan ALL teşhisi konuldu. Kahraman, hastalığı Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın da (LÖSEV) desteğiyle 3 yılda yendi. Tanı ve tedavi sürecinde yaşadıklarını anlatan Ali Kahraman, "Bana tanı konulması çok zor oldu, tam 3 ay sürdü. Bu tür, genelde morluklarla kendini belli ediyormuş ancak ben morluk yaşamadım, karın ağrılarım oldu. Teşhis bulunmadı ve en son çare olarak 'Açıp bakalım' denildi ve ameliyat oldum. Ameliyatta yine bir şey bulunmadı ve karnım kapatıldı. Daha sonraki süreçte ise ALL teşhisi konuldu. Ben biraz şanslıydım ve hemen tedavi sürecine başladım. Ancak bu süreçte aynı yerden bir bağırsak yapışması daha yaşadım. Bunun üzerine tekrar ameliyat oldum. Tüm bunlara rağmen ışın tedavisi almadım. Aslında tedavim kolay geçti, aksama veya erteleme yaşamadım" diye konuştu.

'EĞİTİMİM YALNIZCA 1 YIL AKSADI'

Hastalığının öğrenimini ciddi anlamda etkilemediğini kaydeden Ali Kahraman, "Eğitimim, hastalığımın teşhis ve tedavi sürecinde yalnızca 1 yıl aksadı. İlk yıl eğitim göremedim ancak ikinci sene öğrenimime devam ettim. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde öğrenim görüyordum, kaydımı Samsun'a aldırmaya çalıştım ancak bunu başaramayınca bir mimarlık ofisinde çalışmaya başladım. Şimdilik herhangi bir kaybım yok. Benim için de tecrübe oluyor. Bana 2005 yılı içerisinde teşhis konulmuştu. Teşhis koyulduğu andan bu yana LÖSEV ailesi içerisindeyim. 2008'den beri emisyon hastasıyım. Kontrollerim normal gidiyor. 2008'den bu yana süre gelen 10 yıllık süreçte sık sık Ankara'ya gidiyorum, gezilerimiz oluyor. Samsun'da gelince de etkinlikler yapıyoruz. Bu bize moral açısından ciddi destek oluyor" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BİR GÜÇ BİRLİĞİ YAPIYORUZ

Kanser hastalarına seslenen Ali Kahraman, "LÖSEV'e kesinlikle kayıt yaptırmalılar. Müthiş bir fark oluyor, hastalara çok yardımcı oluyorlar. Tedavi zamanında özellikle moral çok önemli. 2010 yılında görüştüğüm arkadaşlarımla halen görüşüyorum, kısacası bir güç birliği oluyor. Bu avantajdan mahrum kalmasınlar" dedi.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Ali Kahraman Samsun Lösemi Akut Sağlık Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak?
Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title