Haberler

Özel hastanede büyük skandal! Kanlar içerisindeki 3 yaşındaki çocuğu "Haydi devlete" diyerek gönderdiler

Güncelleme:

İstanbul Sultanbeyli'de hizmet veren Özel Ersoy Hastanesi, evde düşmesi sonucu kafasından yaralanan kanlar içerisindeki 3 yaşındaki çocuğu kaydını dahi tutmadan "Tomografi cihazımız yok. Haydi devlete" diyerek kafasına sargı bezi koyup gönderdi. Sağlık Bakanlığı'na intikal eden olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Son dönemlerde özel hastanelerde yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi. İstanbul Sultanbeyli'de hizmet veren Özel Ersoy Hastanesi, evde düşüp kafasını vurması sonucu yaralı olarak hastaneye getirilen 3 yaşındaki kız çocuğunu "Tomografi cihazımız yok. Devlet hastanesine gidin" diyerek herhangi bir müdahalede bulunmadan geri gönderdi.

HASTANE MÜDÜRÜ "TOMOGRAFİ CİHAZIMIZ VAR" DEDİ

Olaydan bir gün sonra hastanenin müdürüyle iletişime geçtiğini vurgulayan baba O.K, "Müdüre hastanelerinde tomografi cihazı olup olmadığını sordum. Hastane müdürü de bana 'Tomografi cihazımız var' yanıtını verdi. Bu cevabı alınca neye uğradığımı şaşırdım. 3 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatı bu kadar ucuz olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUK SÜREKLİ 'BABA UYKUM GELİYOR' DİYORDU"

Çocuğunu devlet hastanesine götürürken yaşadıklarını da anlatan baba, "O akşam yaşadığım olayın şokuyla hastane yetkililerine 'Nasıl tomografi cihazınız olmaz?' sorusunu dahi soramadım. Devlet hastanesine götürürken çocuğumun kurduğu tek cümle 'Baba çok uykum geliyor' oldu. O esnada paniğe kapılan eşimin haykırışları ve çocuğu uyutmamak için verdiği mücadele ben de belki de hayatım boyunca unutamayacağım derin izler bıraktı. Devlet hastanesinde çocuğumu apar topar sarı alana aldılar ve tomografisini çektiler. Ve sonrasında kafasına üç tane dikiş atıldı. O gece 3-4 saate yakın müşahede altında tutuldu" şeklinde konuştu.

Özel hastanede büyük skandal! Kanlar içesindeki 3 yaşındaki çocuğu 'Haydi devlete' diyerek gönderdiler

"AMBULANS" TEKLİFİNDE DAHİ BULUNMADILAR

Çocuğuna herhangi bir müdahalede bulunmayan özel hastanenin "Ambulans ister misiniz?" teklifinde dahi bulunmadığını öne süren O.K., "Özel hastane ile beni gönderdikleri devlet hastanesi arasındaki mesafe 30-40 dakika. Ya benim özel arabam olmasaydı? O gece açıkçası bize hastanemizden 'gidin' denildi. Olaydan sonra Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle iletişime geçtim. Gerekli incelemeyi başlatacaklarını söylediler. Konuyla ilgili yaptığım araştırma sonucunda özel hastaneler yönetmeliğinin 39. maddesinde özel hastanelerin acil ünitesinde günün her saatinde tabip bulundurulmasının zorunlu olduğuna vurgu yapılıyor. O akşam benim kızımı hangi gerekçe ile 'haydi devlete' diyerek hastaneden gönderdiler? Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın çocuklar konusundaki hassasiyetini biliyorum. 3 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını hiçe sayan bu hastane için gerekeni yapacağından hiç şüphem yok" dedi.

Haberler.com olarak ulaştığımız hastane yetkilileri de olayı araştırdıklarını belirterek herhangi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Sultanbeyli Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (12)

mardinli yiğit:

özel hastanelere gittiniz zaman sizi müşteri olarak görürler, amaç sizden daha fazla para koparmaktır, bu yüzden tahlil yapmanız, film çekmeniz sizlerden sürekli istenir.. Gidenlerin aklına şaşıyorum..

143
12
yanıtYanıtla
Blackened:

Adı üstünde acil servis. Evine yakın ise adam parasını mı düşünecek o durumda? Üstelik acilden girişler ücretsiz. Her türlü bu hastahane kılıklı yerin kapısına kilit vurulmalı

yanıt29
yanıt0
EMEL ERGÜN:

Adamcağız çocuğunu özel hastaneye götürmüş hastane tomografi cihazımız yok diyip göndermiş.Haberi düzgün okuyup ondan sonra yorum yapsanız keşke!

yanıt18
yanıt3
zırzop:

ne yapalım dayı sgk dan 3 aydır sıra alamıyoruz, insanın canı olunca mecbur fizana bile gidiyor herkes hastalıgının dermanı peşinde kimse bu yamyamlara yardım olsun diye gitmiyor

yanıt27
yanıt1
Çınar Saraç:

Parası yok özele koşuyor , özel sana orda fiyatı çıkardı az çok gördün ve ödemem dedin onlarda haydi devlet hastanesine o zaman dediler , özel hastaneye neyine güvenerek gidiyorsun hiç bir özel hastane sana parasız bakmaz

24
93
yanıtYanıtla
Umit Gulerer:

Özel hastaneler zıvanadan çıkıılar

104
5
yanıtYanıtla
Abdullah :

Özele gitmeyin lütfen

77
8
yanıtYanıtla
Sabir:

devletede gıtse farketmıyor , eskıden devletin kurumları hastane, tapu,vergi dairesi vs gercekten iyi işliyordu ama şu son 4 yılda o kadar bozuldukı devlete işiniz düşerse vay halınıze. Aynı 2002 eskı gunlere donduk. Her kurum neredeyse boyle.

33
29
yanıtYanıtla
AHMET DEMİRAL:

Özel hastane de çalışan bir sağlık personeli olarak söylüyorum.Tamamen bakkal usulü çalışan bir yer . şimdi diyeceksiniz çalışanların maaşı var şu var bu var. Onu da size şöyle anlatayım. 100.000 bin masrafı var ise 100 milyon kazancı var.

55
3
yanıtYanıtla
Ahmet DEMIR:

İyi çalışan devlet hastanelerı var yok degil bu bırazda ordakı personelın özverısı ve başhekımın liyakatlı olmasından dolayı. 1-2 tane gittgim iyi çalışan devlet hastanesi ismi vermek isterdım ama etık olmaz şimdi

30
5
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title